«Ο Μπεκενμπάουερ ένιωθε μοναξιά τα τελευταία χρόνια της ζωής του»: Η δραματική αναφορά ενός πρώην διοικητικού μέλους της Μπάγερν

Φραντς Μπεκενμπάουερ

i

Φραντς Μπεκενμπάουερ/©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

«Ο Μπεκενμπάουερ ένιωθε μοναξιά τα τελευταία χρόνια της ζωής του»: Η δραματική αναφορά ενός πρώην διοικητικού μέλους της Μπάγερν

Δημήτρης Χούπης 18:18 - 12.01.2024

Ο Χέλμουτ Μάρκβορτ, πρώην μέλος της διοίκησης της Μπάγερν Μονάχου, σχολίασε ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ένιωθε αρκετή μοναξιά.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ άφησε την τελευταία του πνοή πριν από τέσσερις μέρες σκορπώντας της θλίψη στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Γερμανός πρώην κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε ίσως τον καλύτερο παίκτη στη θέση αυτή, αφήνοντας παράλληλα στο στίγμα του τόσο με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου όσο και με της Εθνικής Γερμανίας. 

Ωστόσο ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μπάγερν, ο Χέλμουτ Μάρκβορτ, μίλησε για τον θάνατο του, αναφέροντας μερικές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα σχολίασε ότι εκτός από σωματικά προβλήματα υγείας είχε και προβλήματα με τη ψυχολογία του, ειδικά μετά τον θάνατο του γιου του. 

«Ο θάνατος του γιου του ήταν δραματικός για εκείνον. Οι εφημερίδες, οι οποίες ενώ στην αρχή τον προώθησαν, στη συνέχεια το υποβάθμισαν πολύ. Τα ΜΜΕ τον πρόδωσαν. Στο τέλος ένιωθε μόνος και δεν ήθελε να κάνει τίποτα και με κανέναν», ανέφερε στην αρχή. 

Στη συνέχεια ανέφερε: «Κρύφτηκε τον τελευταίο χρόνο. Ήταν συντετριμμένος. Ήταν βαθιά πληγωμένος όταν κατηγορήθηκε για δωροδοκία, απιστία και βρώμικα κόλπα. Αν κάποιος πιστεύει στα ψυχοσωματικά προβλήματα, στη σύνδεση μεταξύ του φυσικού πόνου και του ψυχολογικού πόνου, θα μπορέσει να υποθέσει ότι ο γιος του και η δημόσια δίωξή του τον αρρώστησαν. 

Σάλος με το γιουχάρισμα των Σαουδάραβων για τον Μπεκενμπάουερ, πριν το Ρεάλ - Ατλέτικο (vid)
LA LIGA

10:42 - 12.01.2024

Σάλος με το γιουχάρισμα των Σαουδάραβων για τον Μπεκενμπάουερ, πριν το Ρεάλ - Ατλέτικο (vid)

Οι οπαδοί στη Σαουδική Αραβία έχουν κατακριθεί για έλλειψη σεβασμού κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, στον αγώνα της Ρεάλ με την Ατλέτικο.

Στο τέλος ήταν πολύ άρρωστος και ήταν κάτι τρομερό γι' αυτόν. Δεν ήθελε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις». Στο τέλος μάλιστα σχολίασε ότι στα τελευταία χρόνια της ζωής του ένιωθε μοναξιά και δεν μπορούσε να δει ούτε τους φίλους του. «Δεν ήθελε να δει κανέναν, δεν μπορούσε να δει κανέναν, ούτε τους φίλους του. Έφυγε σαν ένας μοναχικός γέρος άνθρωπος».