Ο Μπράντον Γουίλιαμς «συνελήφθη» να εισπνέει οξείδιο του αζώτου στο αυτοκίνητό του

Μπράντον Ουίλιαμς

i

Screenshot

Ο Μπράντον Γουίλιαμς «συνελήφθη» να εισπνέει οξείδιο του αζώτου στο αυτοκίνητό του

Πάνος Μαλακτάρης • 12:44 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Το βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 22χρονο αμυντικό της Γιουνάιτεντ, Μπράντον Γουίλιαμς, να κάνει χρήση ενός απαγορευμένου ναρκωτικού πέριξ των προπονητικών εγκαταστάσεων των Red Devils

Το κουτσομπολιό και οι «καυτές» λεπτομέρειες από τη ζωή των διάσημων και δη των ποδοσφαιριστών, είναι μια -ανέκαθεν- αγαπημένη συνήθεια των αγγλικών εφημερίδων και κοινωνικών δικτύων. Ιδιαίτερα φυλλάδων όπως η Sun, στα χέρια της οποίας έφτασε -και ασφαλώς δημοσίευσε- βίντεο το οποίο δείχνει τον 22χρονο αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράντον Γουίλιαμς, να εισπνέει οξείδιο του αζώτου. 

Το επονομαζόμενο και 'hippy crack', αρχικά έγινε γνωστό ως αέριο γέλιου, αυτό που εισπνέουμε από ένα κοινό μπαλόνι και ελαφραίνει τον τόνο της φωνής μας, κάνοντάς την πιο «καρτουνίστικη», πιο αστεία. Ωστόσο, η αλόγιστη χρήση του, το κατατάσσει στην κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών. Η εισπνοή του υποξειδίου του αζώτου μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση ευφορίας, χαλάρωσης και αποστασιοποίησης από την πραγματικότητα. 

Επιπλέον, στο Ηνωμένο Βασίλειο το υποξείδιο του αζώτου είναι πλέον το δεύτερο πιο διαδεδομένο ναρκωτικό μεταξύ των ηλικιών 16 έως 24. Η δημοτικότητά του μάλιστα αυξάνεται από την ευκολία με την οποία καταναλώνεται και μοιράζεται - συνήθως γεμίζοντας μπαλόνια πάρτι με το συγκεκριμένο αέριο. Ορισμένοι δυστυχώς χρήστες το ρουφάνε κατευθείαν από το δοχείο, διακινδυνεύοντας με τον τρόπο αυτό τραυματισμούς στους πνεύμονες. 

Ακόμα χειρότερα, μακροπρόθεσμα το αέριο μπορεί να προκαλέσει μείωση της αρτηριακής πίεσης, λιποθυμία, καρδιακές προσβολές, ασφυξία, μη αναστρέψιμη αδρανοποίηση της βιταμίνης Β12, αναιμία, βλάβη των νεύρων, απώλεια μνήμης, κατάθλιψη, εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, μούδιασμα χεριών και ποδιών, σπασμούς των άκρων και βουητό στα αυτιά. Καταλαβαίνετε συνεπώς πως δεν μιλάμε για ένα αθώο αστειάκι που έκανε ο νεαρός ποδοσφαιριστής, αλλά για μια εξόχως επικίνδυνη πράξη η οποία είναι επικίνδυνη για την ίδια του την υγεία, χώρια την κακή εικόνα που δίνει ως νεαρός αθλητής ενός τοπ σωματείου. Επίσημη αντίδραση από πλευράς Γιουνάιτεντ δεν έχει υπάρξει ακόμα.