Ο Νταμπράουσκας έσπασε για τον ΟΦΗ παράδοση 22 ετών – Υποσχέθηκε μάχη για την παραμονή ο Στάικος

Ο Νταμπράουσκας με τον Στάικο.

i

©intime

Ο Νταμπράουσκας έσπασε για τον ΟΦΗ παράδοση 22 ετών – Υποσχέθηκε μάχη για την παραμονή ο Στάικος

Sportal newsroom 22:54 - 01.04.2023

Ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας για πρώτη φορά από το 2001. Οι ατάκες του Νταμπράουσκας και η υπόσχεση του Θανάση Στάικου.

Ο ΟΦΗ εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα εκτός έδρας απ’ ό,τι εντός. Οι Κρητικοί μετά την ισοπαλία εντός έδρας με τον Λεβαδειακό, πήγαν για μάχη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, νίκησαν 1-0 και έβαλαν τους αντιπάλους τους σε περιπέτειες.

Οι Κρητικοί μ’ αυτή τη νίκη απομακρύνθηκαν για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις και παράλληλα έσπασαν παράδοση 22 ετών. Είχαν να νικήσουν στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα 22 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 14/1/01 όταν είχαν λυγίσει τους Ηπειρώτες με 2-1. Έκτοτε, σε έντεκα αγώνες, αφού και οι δύο ομάδες απουσίασαν ορισμένα χρόνια από τη Super League, ο ΠΑΣ είχε έξι νίκες και πέντε ματς έληξαν ισόπαλα.

Ο Λιθουανός τεχνικός του ΟΦΗ Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν φυσικά χαρούμενος για τη νίκη και σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ να κερδίσουν. Δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το γκολ που πετύχαμε υποχωρήσαμε. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις και τους λόγους. γιατί δεν είναι εύκολο να επιστρέψουμε μετά την διακοπή.

«Διπλό» του ΟΦΗ που βάζει δύσκολα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:25 - 01.04.2023

«Διπλό» του ΟΦΗ που βάζει δύσκολα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1)

Ο ΟΦΗ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και με αυτόν τον τρόπο έβαλε δύσκολα στους Γιαννιώτες, που πλέον καλούνται να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού της Stoiximan Super League.

Δεν είχαμε πολλή ενέργεια από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά ήμασταν καλοί πνευματικά. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να έχουμε πολύ συγκέντρωση, απειληθήκαμε από σέντρες. Είχαμε ασφυκτική πίεση, όμως, νικήσαμε εδώ έπειτα από 22 χρόνια, είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς και για τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Στάικος, αντίθετα, ήταν πικραμένος, αλλά δεν δείχνει διάθεση να τα παρατήσει: «Βαθμολογικά είναι σκληρή ήττα και είναι σε σημείο που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Είδαμε να απειλούμαστε ελάχιστα, ίσως μία και μοναδική όταν δεχτήκαμε το γκολ. Είχαμε τις φάσεις, είχαμε καλές στιγμές. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να σκοράρουμε. Θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να παραμείνουμε στην κατηγορία».