Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν είναι ο τερματοφύλακας που έχεις συνηθίσει

Κοτάρσκι

i

© Intime

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν είναι ο τερματοφύλακας που έχεις συνηθίσει

Μάνος Τσαλγατίδης 11:50 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 17.10.2023

Ο ΠΑΟΚ έδεσε τον Κοτάρσκι στην Τούμπα γνωρίζοντας πως έχει στα χέρια του ένα... διαμάντι.

O Nτομινίκ Κοτάρσκι ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έως το 2028 σε μια κίνηση που δείχνει πως ο Δικέφαλος επιβραβεύει όσους έχουν σταθερή απόδοση με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Κροάτης κίπερ είδε με την ανανέωση και τις απολαβές του να αυξάνονται σημαντικά πλέον.

Αυτό το νέο συμβόλαιο κάνει τον διεθνή κίπερ να νιώθει σημαντικός και να καταλαβαίνει πως οι «ασπρόμαυροι» τον βλέπουν ως έναν ποδοσφαιριστή που θα χτίσουν πάνω τους για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Γιάννης Κωνσταντέλιας, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Στέφανος Τζίμας, Ντεσπόντοφ, Αν. Ζίβκοβιτς και Οζντόεφ.

Ο ΠΑΟΚ βλέποντας πως οι σειρήνες γύρω από τον Κοτάρσκι αναφορικά με ενδιαφερόμενους συλλόγους άρχισαν να ηχούν αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, προκειμένου ο 23χρονος να είναι συγκεντρωμένος μέσα στο γήπεδο και να μην υπάρχει στο μυαλό του η... θολούρα του καλοκαιριού.

Kαι πως όμως να υπάρξει αυτή η... θολούρα όταν έβλεπε τις Άστον Βίλα, Θέλτα, Μπάγερν Μονάχου και Γουέστ Χαμ να ρωτούν για αυτόν είτε επίσημα είτε ανεπίσημα; Όση ωριμότητα και αν κουβαλάει ήταν λογικό να «μεθύσει» από την κατακόρυφη αύξηση των μετοχών του στην ποδοσφαιρική αγορά.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι ένας διαφορετικός τερματοφύλακας. Έχουμε συνηθίσει τους πορτιέρε να είναι μες στην τρέλα, φωνακλάδες, υπερκινητικοί και αρκετά... ανώριμοι. Ο Κροάτης είναι εντελώς αντίθετης πάστας άνθρωπος. Τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου είναι κοντρολαρισμένος, λιγομίλητος και αρκετά ώριμος για την ηλικία του. Δεν είναι μυστικό πως δεν προτιμά τους έντονους ρυθμούς ζωής, αλλά τη βρίσκει με χαλαρή μουσική και το διάβασμα ενός ωραίου βιβλίου.

Μέσα στο γήπεδο δίνει οδηγίες σε έντονους τόνους, αλλά η φωνή του δεν ανεβαίνει σε υψηλά decibel παρά μόνο αν χρειαστεί. Σαφώς όμως στην ηλικία που βρίσκεται έχει να βελτιώσει αρκετά. Ένα από αυτά είναι και οι έξοδοι του, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει λανθασμένη τοποθέτηση. Σαφώς το μεγάλο του ατού είναι το γεγονός πως είναι ένας μοντέρνος τερματοφύλακας που είναι εξαιρετικός με τα πόδια. Ωστόσο, η σιγουριά και η εμπιστοσύνη στον εαυτό του σε αυτόν τον τομέα, τον οδηγούν σε λάθη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται.

Ο ΠΑΟΚ μετά το... διαζύγιο με τον Πασχαλάκη έψαχνε έναν διαφορετικό τερματοφύλακα, έναν με λιγότερη τρέλα και περισσότερα σύγχρονα στοιχεία. Φαίνεται πως όχι απλά τον βρήκε, αλλά τον έδεσε και για τα καλά στην Τούμπα. Άλλωστε, οι ομάδες ξεκινάνε από το νούμερο ένα τους. Βέβαια, οι «ασπρόμαυροι» γνώριζαν πως πήραν ρίσκο εμπιστευόμενοι τη δύσκολη αυτή θέση σε έναν νεαρό τερματοφύλακα. Όμως, ο Κοτάρσκι απέδειξε πως το 23 είναι μια απλά μια ηλικία, αφού πνευματικά είναι σαφώς πιο ώριμος και δυνατός.