Ο ΟΦΗ λάμπει εκτός έδρας – Έχει διπλάσιες νίκες κι εννέα γκολ περισσότερα

Νικητής από το Περιστέρι έφυγε ο ΟΦΗ.

i

©intime

Ο ΟΦΗ λάμπει εκτός έδρας – Έχει διπλάσιες νίκες κι εννέα γκολ περισσότερα

Γιώργος Σακελλαρίου 12:13 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 01.05.2023

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο ΟΦΗ είναι καλύτερα να παίζει εκτός έδρας σε σχέση με το «Γεντί Κουλέ».

Ο ΟΦΗ πέρασε κι από το Περιστέρι και συνεχίζει να τρελαίνει πρώτα απ’ όλα τους οπαδούς του.

Το «Γεντί Κουλέ» που είναι η δύναμη των Κρητικών, έχουμε τονίσει ξανά ότι έχει εξελιχθεί την τρέχουσα σεζόν σε μαύρη τρύπα. Η ομάδα του Ηρακλείου βελτιώθηκε με τον Βάλντας Νταμπράουσκας, αλλά ακόμα και με τον Λιθουανό τεχνικό στον πάγκο, ήταν καλύτερη εκτός έδρας παρά εντός. Μ’ εξαίρεση την πολύ κακή εικόνα και την ήττα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στη Λιβαδειά.

Οι Κρητικοί έχουν φέτος απολογισμό εννέα, δέκα ισοπαλίες και δώδεκα ήττες με 33 γκολ υπέρ και 39 κατά. Από τις εννέα νίκες, οι έξι είναι μακριά από το Ηράκλειο και μόνο τρεις εντός! Πικραμένοι από την Κρήτη έφυγαν μόνο ο Λεβαδειακός με ανατροπή, ο Αστέρας Τρίπολης και η Λαμία.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ μακριά από το σπίτι του νίκησε μία φορά Παναιτωλικό, Λαμία, Ιωνικό, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο. Εκτός, λοιπόν, ο ΟΦΗ έχει έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Εντός έχει τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες κι επτά ήττες! Όσες η Λαμία και ο Ιωνικός που απειλούνται με υποβιβασμό και μία λιγότερη από τον Παναιτωλικό που έχει οκτώ.

Η ομάδα του Νταμπράουσκας έχει να παίξει τώρα με τον Ιωνικό εντός από τον οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας με 2-0 και θα κλείσει τη σεζόν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, όπου τον φιλοδώρησε με τεσσάρα. Για να γίνει αντιληπτό, ο ΟΦΗ πανηγύρισε νίκη στην Κρήτη στον έβδομο αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» στις 14/11/22. Ακόμα και στα playoffs η διαφορά είναι εμφανής. Οι Κρητικοί πήραν τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) και Ατρόμητο (3-2), ενώ εντός νίκησαν 4-1 με ανατροπή τη Λαμία κι έφεραν 1-1 με τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα γκολ

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το στατιστικό στα γκολ. Ο ΟΦΗ έχει σημειώσει 33 γκολ κι έχει δεχθεί 39 στο πρωτάθλημα. Από τα 33 γκολ, τα 21 είναι εκτός έδρας! Συνολικά, έχει 21 γκολ υπέρ και 19 κατά μακριά από το Ηράκλειο. Στην κανονική διάρκεια είχε εκτός 17 γκολ υπέρ και 17 κατά και στα playoffs έχει τέσσερα υπέρ και δύο κατά, αυτά που δέχθηκε στο Περιστέρι.

Στην Κρήτη, όμως, στην κανονική διάρκεια είχε 6 γκολ υπέρ και 17 κατά σε 13 ματς! Αντίθετα, στο μίνι πρωτάθλημα έχει έξι γκολ υπέρ και τρία κατά. Ο ΟΦΗ πλέον είναι πρώτος στα playouts κι αν ήταν από την αρχή πιο σοβαρός και εκμεταλλευόταν την έδρα του, τότε μπορεί να συμμετείχε στα playoffs. Είναι η δεύτερη σερί σεζόν που έμεινε εκτός και τη νέα περίοδο ο στόχος δεν είναι άλλος από την εξάδα.