Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η πρωτοχρονιά του 1995

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η πρωτοχρονιά του 1995

Τζιοβάνι Ζάκαρη 09:04 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 03.01.2023

Η νέα χρονιά φέρνει τον Ολυμπιακό να κυνηγάει τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία με μεγάλη διαφορά και η κατάσταση θυμίζει το μακρινό 1995…

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έκλεισε καλά το 2022, έχοντας δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Ιωνικό (εκτός) και ΟΦΗ (εντός). Μάλιστα, υπήρξε και μία μίνι γκρίνια για το πως ήρθαν αυτές, αφού οι δύο αντίπαλοι του ΠΑΟ δεν βρίσκονται και στα καλύτερα τους. Οι μεν Νικαιώτες και οι δε Κρητικοί ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν τον υποβιβασμό κι όμως κατάφεραν να κλέψουν βαθμό από μία πανίσχυρη ομάδα. Από την άλλη η ουσία είναι μία! Το «τριφύλλι» είναι πρώτο στη βαθμολογία και έχει και σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους του.

Φάκελος Αντούνα: Όλο το ρεπορτάζ για τον Μεξικανό σταρ που θέλει ο Παναθηναϊκός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:55 - 01.01.2023

Φάκελος Αντούνα: Όλο το ρεπορτάζ για τον Μεξικανό σταρ που θέλει ο Παναθηναϊκός

Το SPORTAL εξηγεί το καθεστώς του 25χρονου Μεξικανού εξτρέμ, Ούριελ Αντούνα, τη συνεργασία του με την Κρούζ Αζούλ και γιατί η μεξικανική ομάδα συζητάει την πώληση ενός βασικού ποδοσφαιριστή της.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ίσως βρίσκεται στη χειρότερη φάση της δεκαετίας του. Αρκετές «γκέλες» στο πρωτάθλημα κόστισαν στο κλαμπ, το οποίο παράλληλα αποχαιρέτησε από νωρίς την Ευρώπη. Τα ατυχή αυτά αποτελέσματα έχουν οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη τέταρτη θέση της κατάταξης και έχοντας μείνει πίσω στο -6 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ισοβαθμόντας ταυτόχρονα με τον ΠΑΟΚ. 

Αυτή, λοιπόν, είναι η πρώτη πρωτοχρονιά κατά την οποία ο Πειραϊκός σύλλογος βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία και τόσο μακριά από τον διωκόμενο του, έπειτα από το μακρινό 1995. Πιο αναλυτικά, το «καλημέρα» εκείνης της χρονιάς περιλάμβανε κακό… γούρι για τον Ολυμπιακό, αφού ο ο σύλλογος φιγούραρε στην έκτη θέση, κυνηγώντας ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΟΦΗ, ΑΕΚ και ΠΑΟ. Αυτή δε, ήταν και η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε τόσο μεγάλη διαφορά από τον αιώνιο του αντίπαλο, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν στο νέο έτος ψάχνοντας να καλύψουν ζημιά 12 πόντων.  

Το τέλος θα μπορούσε να το πει κανείς αίσιο και για τις δύο ομάδες. Από τη μία, οι «πράσινοι» πήραν στο… ρελαντί το πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με μεγάλη απόκλιση από τους διώκτες τους. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προσπεράσει και τις πέντε προαναφερθείσες ομάδες στον πίνακα της Α’ Εθνικής και να τερματίσει στη δεύτερη θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA.