Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάντα από τις «ρεζέρβες» του… (vid)
i

Οι παίκτες του Ολυμπιακού / © Intime

Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάντα από τις «ρεζέρβες» του… (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:20 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 12.01.2023

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνίστηκε με εκτεταμένο ροτέισον κόντρα στον Ατρόμητο, όμως αυτό κάθε άλλο παρά ζημιά του προκάλεσε...

Ο Ολυμπιακός διέφυγε από το Περιστέρι παίρνοντας την ισοπαλία εναντίον του Ατρομήτου και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Χάρη στο 2-2 της ρεβάνς και το 4-1 του πρώτου αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το εισιτήριο της επόμενης φάσης και τώρα καλούνται να προσπεράσουν το εμπόδιο του Άρη. (17/1).

Το αποτέλεσμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε δείξει πάνω-κάτω το ποιος θα βρίσκεται στους «8» και ως εκ τούτου ο επαναληπτικός αγώνας ήταν τυπικού χαρακτήρα. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Μίτσελ να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον, προκειμένου να δει πράγματα από τους παίκτες που έχει συνήθως στον πάγκο. Κάποιοι από αυτούς έσπευσαν να τον δικαιώσουν για την επιλογή του και γιατί όχι να τον βάλουν σε σκέψεις ενόψει συνέχειας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η πρώτη περίπτωση είναι ο Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός πιθανότητα να αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στον προπονητή του, μετά το χθεσινό παιχνίδι. Από τη μία ο Τζοβάρας φεύγει στην πλάτη του και πλασάρει τον Τζολάκη. Από την άλλη η δική του κακή απομάκρυνση οδηγεί την μπάλα στον Κωτσόπουλο και εκείνος ισοφαρίζει σε 2-2.

Όμως ο ίδιος παρά το γεγονός πως αγωνίζεται ως σέντερ μπακ, όσο βρισκόταν στην άμυνα άλλο τόσο βρισκόταν και στην επίθεση της ομάδας του. Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού, στο οποίο βρισκόταν σε καλύτερη θέση και από σέντερ φορ.

Η δεύτερη περίπτωση ο Μαρσέλο. Σε όλες τις σημαντικές ευκαιρίες των Πειραιωτών, ο Βραζιλιάνος έχει μείνει πιο πίσω προκειμένου να ανακόψει κάποια πιθανή αντεπίθεση. Μία από τις λιγοστές φορές όπου βγήκε μπροστά κατάφερε να προσφέρει ένα πανέμορφο γκολ.

Το αξιοσημείωτο με τον αριστερό μπακ, μάλιστα, είναι πως φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο ματς βασικός. Το πρώτο ήταν στο 4-1 και το δεύτερο στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Αυτά, λοιπόν, είναι και τα δύο μοναδικά παιχνίδια που έχει πετύχει γκολ και το ένα ήταν εντυπωσιακότερο από το άλλο…

Τρίτη περίπτωση είναι ο Ανδρεάς Μπουχαλάκης! Ο Έλληνας χαφ σίγουρα δεν έκανε το ματς της ζωής του, εντούτοις η εμφάνιση του ήταν αξιοπρεπέστατη. Στο πρώτο γκολ του Ατρομήτου φέρει επίσης ευθύνη διότι θα μπορούσε να είχε κάνει μία προβολή και να απομακρύνει την μπάλα.

Όμως, λίγο αργότερα δίνει στον Μασούρα μία υποδειγματική βαθιά μπαλιά, την ίδια ώρα που προσφέρει και την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Επιπλέον, η σέντρα στον Μαρσέλο γίνεται με τη μία, προσθέτοντας μία επιπλέον ομορφιά στο τέρμα του Βραζιλιάνου.

Τέταρτη περίπτωση είναι ο Γκάρι Ροντρίγκεζ. Στο ίδιο μήκος με τον Μπουχαλάκη και ο 32χρονος εξτρέμ, ο οποίος είχε μία πολύ καλή εμφάνιση στην πόλη των Δυτικών Προαστίων. Πάλι μπορεί να μη συνέβαλε τα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι, αν και έπαιρνε πρωτοβουλίες με την μπάλα, όμως χρεώνεται μία ασίστ.

Και αυτή δεν ήταν μία απλή ασίστ, αφού όλη η ενέργεια πίσω από το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού χρεώνεται σε εκείνον. Αφενός κουβαλάει την μπάλα προκειμένου να βρει χώρο, αφετέρου συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Ελ Αραμπί «αδειάζοντας» επί της ουσίας τρεις παίκτες.

Και τελευταία περίπτωση είναι αυτή του Παϊτίμ Κασάμι. Ίσως φταίει ότι βρήκε ξανά τον μέντορα του, ίσως πάλι και όχι. Το μόνο σίγουρο για τον Ελβετό είναι ότι έβαλε τέλος στις κακές γλώσσες που μίλαγαν για «επαναπατρισμό» ενός… παλαίμαχου.

Εκείνος και ο Μαρσέλο ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης στο Περιστέρι. Γκολ μπορεί να μην πέτυχε - η μάλλον πέτυχε όμως ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ - ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο ίδιος είχε απίθανες ευκαιρίες, την ώρα που μεσολάβησε ουκ ολίγες φορές για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για γκολ από συμπαίκτες του.