Ο Ούριελ Αντούνα δεν ξεχνά την Ευρώπη, στο Μεξικό δεν ξεχνούν τον Παναθηναϊκό

Ούριελ Αντούνα

i

concacaf.com

Ο Ούριελ Αντούνα δεν ξεχνά την Ευρώπη, στο Μεξικό δεν ξεχνούν τον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:40 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 26.10.2023

Ο Ούριελ Αντούνα διανύει τους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του με την Κρουζ Αζούλ και ονειρεύεται την επιστροφή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με τον ελεύθερο Μεξικανό εξτρέμ να είναι ένας δελεαστικός στόχος για το Τριφύλλι.

Τον Ούριελ Αντούνα τον θυμάστε; Ήταν ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού για τα άκρα της επίθεσης τον Ιανουάριο του 2023. Ωστόσο, μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις η υπόθεση έληξε άδοξα, λόγω των αλλοπρόσαλλων απαιτήσεων της Κρουζ Αζούλ.

Τότε, ο Μεξικανός εξτρέμ είχε πιέσει πάρα πολύ για τη μεταγραφή. Είχε δελεαστεί από την προοπτική του Τριφυλλιού, είχε πειστεί από το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την αξιοποίηση του και ήθελε να εγκατασταθεί στην Αθήνα. Ο Αντούνα απείχε από ένα παιχνίδι της Κρουζ Αζούλ, ζήτησε από τη διοίκηση να τον παραχωρήσει, όμως η «Μάκινα» αρνήθηκε να ικανοποιήσει την επιθυμία του.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Αντούνα ενσωματώθηκε στις υποχρεώσεις της μεξικανικής ομάδας και εδραιώθηκε στην ενδεκάδα. Ο Αντούνα είναι από τους διακριθέντες της Κρουζ Αζούλ σε μία συνολικά κακή χρονιά, έχοντας σκοράρει 4 γκολ και έχοντας μοιράσει 3 ασίστ. 

Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του ποδοσφαιριστή; Η επιστροφή στην Ευρώπη. Την οποία επεδίωξε με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με το μεξικανικό portal «SRgolazo», ο 26χρονος επιθετικός επιτυγχάνει τον στόχο του.

Η ιστοσελίδα επικαλούμενη «πηγή» στο περιβάλλον του Αντούνα, αποκαλύπτει ενδιαφέρον ολλανδικών και ισπανικών συλλόγων. Μάλιστα, ο Αντούνα φέρεται να έχει τουλάχιστον μία σοβαρή πρόταση για τον Ιανουάριο, που θα τη θέσει υπόψη της Κρουζ Αζούλ.

Βέβαια, ο Αντούνα δεν επείγεται να φύγει άμεσα και προτιμά να περιμένει λίγους μήνες. Γιατί το συμβόλαιο του με την Κρουζ Αζούλ λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024 και από την Πρωτοχρονιά, ο Μεξικανός θα έχει την ευχέρεια να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος.

Τις προηγούμενες ημέρες ρεπορτάζ στο Μεξικό ανέφεραν πως η «Μάκινα» θα προσπαθήσει να ανανεώσει τον Αντούνα. Ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, με βάση την προτίμηση του 26χρονου στράικερ να γυρίσει στην Ευρώπη.

Όσο για τη σύνδεση με τον Παναθηναϊκό; Στο Μεξικό υποστηρίζουν πως από το Τριφύλλι παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση του Αντούνα, με ορίζοντα το καλοκαίρι. Ο ταχύτατος εξτρέμ αρέσει πάρα πολύ στον Γιοβάνοβιτς και ως ελεύθερος, θα είναι μία εξαιρετική προσθήκη στο ρόστερ. Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας τις μετοχές του στις διοργανώσεις της UEFA, με τις εικόνες από το κατάμεστο ΟΑΚΑ και διεκδικώντας τον τίτλο, είναι εκ νέου ένας ελκυστικός προορισμός για πρωτοκλασάτους παίκτες…