Ο Παναθηναϊκός έπιασε... πόστο στη μεξικανική αγορά

Ούριελ Αντούνα

i

concacaf.com

Ο Παναθηναϊκός έπιασε... πόστο στη μεξικανική αγορά

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:51 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 16.09.2023

Η ενασχόληση των «πράσινων» με τους Ούριελ Αντούνα, Τσάρλι Ροντρίγκεζ και Χουανπί Ντομίνγκεζ, δείχνει πως σύντομα ένας ποδοσφαιριστής από το Μεξικό ίσως να βρεθεί στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Το μεξικανικό ποδόσφαιρο έχει μία ιδιομορφία και συχνά υποτιμάται στην Ευρώπη. Παρότι γεωγραφικά συγκαταλέγεται στη Λατινική Αμερική και οι Μεξικανοί θεωρούνται Λατίνοι (με την ευρύτερη έννοια του όρου), δεν έχει την ίδια γοητεία με τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Ούτε καν την Ουρουγουάη και την Παραγουάη.

Ωστόσο, αυτή η υποτίμηση αδικεί κατάφορα τη Liga MX, την αντίστοιχη Super League του Μεξικού. Πρόκειται για μία διοργάνωση που υπερτερεί σε όλα τα επίπεδα. Τα παιχνίδια διεξάγονται σε υπερσύγχρονα μεγάλα γήπεδα που γεμίζουν και τα παρακολουθεί τηλεοπτικά ένα τεράστιο κοινό. Οι ομάδες έχουν υψηλά μπάτζετ που οι ελληνικές ΠΑΕ δεν διανοούνται καν και ακριβοπληρωμένοι κορυφαίοι παίκτες, οι οποίοι δεν καταδέχονται να στρέψουν το βλέμμα τους στη Γηραιά Ήπειρο. 

Χουάνπι... ο επόμενος στόχος και ο συσχετισμός του Μεξικανού εξτρέμ με το μέλλον Μπερνάρ και Παλάσιος στον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:29 - 09.09.2023

Χουάνπι... ο επόμενος στόχος και ο συσχετισμός του Μεξικανού εξτρέμ με το μέλλον Μπερνάρ και Παλάσιος στον Παναθηναϊκό

Μεξικανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κλείσει τον Χουάνπι Ντομίνγκες για επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αναμένονται ανακατατάξεις στα άκρα της επίθεσης μετά το τέλος της σεζόν.

Για πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν είχε ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη αγορά. Όχι πως είχε παράδοση ενασχόλησης με το μεξικανικό ποδόσφαιρο, ακόμα και στην εποχή της ευημερίας. Ωστόσο, η υποβάθμιση των δομών σκάουτινγκ του Τριφυλλιού και η μνημονιακή πολιτική, δεν επέτρεπαν ούτε σκέψη για προσέγγιση Μεξικανού ποδοσφαιριστή.

Με την πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, άρχισαν και οι «ματιές» σε μεξικανούς ποδοσφαιριστές. Βέβαια, η πρώτη απόπειρα για την απόκτηση ενός… «αμίγκο» άργησε: ήταν οι συζητήσεις με την Κρουζ Αζούλ για τον εξτρέμ Ούριελ Αντούνα τον Ιανουάριο του 2023. Η αιτία της καθυστέρησης ήταν σκόπιμη, αφού ο Παναθηναϊκός έπρεπε να διαθέτει γεμάτο πορτοφόλι, για να διαπραγματευτεί ένα deal με ομάδα από τη Liga MX. 

Η Κρουζ Αζούλ παρουσίασε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και αύξανε διαρκώς τις απαιτήσεις για τον Αντούνα, οπότε η συμφωνία δεν επιτεύχθηκε. Παρόμοια ήταν η στάση της «Μάκινα» τον Ιούνιο, όταν το Τριφύλλι ενδιαφέρθηκε για τον κεντρικό μέσο, Τσάρλι Ροντρίγκεζ. Με την υπόθεση να κλείνει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι το σήριαλ για τον Αντούνα.

Πλέον, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μεξικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί τον εξτρέμ της Τολούκα, Χουανπί Ντομίνγκεζ. Η πρόθεση του είναι να κινηθεί για τον ποδοσφαιριστή μετά την Πρωτοχρονιά, αφού στην παρούσα φάση τα άκρα της επίθεσης είναι γεμάτα. Είναι ο τρίτος Μεξικανός που αρέσει στους «πράσινους», χωρίς να αποκλείεται να υπάρχει και άλλος ο οποίος δεν έχει γνωστοποιηθεί. 

Οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληξαν ανεπιτυχείς, όμως φαίνεται πως το τάιμινγκ για μεταγραφή από το Μεξικό, πλησιάζει. Ίσως είναι ο Χουανπί, ίσως ο Ούριελ Αντούνα ο οποίος μένει ελεύθερος τον Ιούνιο, πιθανώς να είναι κάποιος άλλος. Ωστόσο, το Μεξικό έχει μπει για τα καλά στη ζωή του Παναθηναϊκού και συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της προσοχής των σκάουτς του συλλόγου.