Ο Αλαφούζος δεν περίμενε να δικαιωθεί τόσο γρήγορα...

Ο Αλαφούζος δεν περίμενε να δικαιωθεί τόσο γρήγορα...

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:54 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 15.09.2023

ΕΠΟ και ΚΕΔ φρόντισαν μέσα σε λίγες ώρες να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες του Γιάννη Αλαφούζου για την αδιαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ οι ορισμοί των διαιτητών μάλλον δεν προήλθαν από κάποια παρέμβαση της UEFA.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου στο BBC ήταν η τρίτη παρέμβαση του σε μεγάλο ειδησεογραφικό μέσο της Αγγλίας. Είχαν προηγηθεί οι συνεντεύξεις του στη Daily Mail και στο Reuters, με κοινή συνισταμένη την αναφορά του για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για το προφίλ του Αλαφούζου, τις προθέσεις του ή τα κίνητρα του. Ωστόσο, μόνο όσοι εθελοτυφλούν ή έχουν άλλου είδους συμφέροντα, θα αρνηθούν ότι τα λεγόμενα του για το σύστημα που καθορίζει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ισχύουν απόλυτα.

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος «υπογράφει» την εξυγίανση της ΠΑΕ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:09 - 12.09.2023

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος «υπογράφει» την εξυγίανση της ΠΑΕ

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε ξανά την υπογραφή της ΠΑΕ, σε μία κίνηση που συμβολίζει την οριστική και αμετάκλητη εξυγίανση του Παναθηναϊκού από τα «βάρη» του παρελθόντος. Τυπικά εκτός ΔΣ οι Μαυροκουκουλάκης και Σαραβάκος.

Προτού περάσουν λίγες ώρες από τις δηλώσεις του Αλαφούζου στο BBC, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις ενστάσεις του (για να το θέσουμε κομψά). Τι «διαρρεόταν» από το Πάρκο Γουδί στις αρχές της εβδομάδας; Πως θα οριστεί ξένος διαιτητής και στο ματς ΠΑΟΚ - Άρης. Ποιος θα το διευθύνει; Ο Έλληνας Τάσος Παπαπέτρου. Εκτός και αν έχει… καταγωγή από το εξωτερικό και δεν το γνωρίζουμε…

Το πρόβλημα δεν αφορά τον Παπαπέτρου ως πρόσωπο, όποια άποψη και αν έχει κάποιος για τον Αθηναίο ρέφερι. Το πρόβλημα σχετίζεται με την ανακολουθία της ΚΕΔ και την αδυναμία της να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες σφυρίχτρας εγνωσμένης αξίας από πρωτοκλασάτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Τσέφεριν σε Μπαλτάκο: «Τακτοποιήθηκε το θέμα των ξένων διαιτητών αλλά πρέπει να υπάρξει ασφάλεια»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:42 - 12.09.2023

Τσέφεριν σε Μπαλτάκο: «Τακτοποιήθηκε το θέμα των ξένων διαιτητών αλλά πρέπει να υπάρξει ασφάλεια»

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν ενημέρωσε τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο ότι το θέμα των ξένων διαιτητών, με δική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε για την ερχόμενη αγωνιστική.

Η απορία είναι εύλογη: τι τον ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό ή έναν ρεπόρτερ του, τι συμβαίνει στην Τούμπα; «Ας ασχοληθούν ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και όσοι καλύπτουν το ρεπορτάζ τους» θα απαντήσει ένας άλλος. Όμως, αυτές είναι απλοϊκές προσεγγίσεις, που δεν επιτρέπεται να τις σκέφτονται όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα…

Ο Παναθηναϊκός την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μετά από μία εβδομάδα, τον ΠΑΟΚ. Δύο ματς, τα οποία με βάση τις εξαγγελίες της ΕΠΟ, θα τα διευθύνουν ικανοί ξένοι διαιτητές. Όταν η Ομοσπονδία αναιρεί τις διαβεβαιώσεις της για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγες ώρες, γιατί να την πιστέψουμε ότι θα τις τηρήσει μετά από δέκα μέρες. Ποιο εχέγγυο έχουμε; Μήπως τον… πρότερο έντιμο βίο της; 

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, στο Sportal: «Στόχος είναι μόνο η κορυφή και οι τίτλοι»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:10 - 15.09.2023

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, στο Sportal: «Στόχος είναι μόνο η κορυφή και οι τίτλοι»

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές μίλησε στο Sportal για τους στόχους των ομαδικών τμημάτων του συλλόγου, χαρακτήρισε επιτυχημένο το εγχείρημα του PAO TV και σχολίασε την αλλαγή έδρας των ομάδων βόλεϊ.

Επειδή με όσα συμβαίνουν, ίσως να ξυπνήσουμε την επόμενη Πέμπτη και να διαβάσουμε την ανακοίνωση της ΕΠΟ, πως ο Στιβ Μπένετ όρισε τον Σιδηρόπουλο για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. Το είχε πράξει πέρυσι, για όσους δεν ξεχνούν… Ή κάποιον άλλο, ο οποίος έχει δώσει τα… διαπιστευτήρια του.

Η ανακοίνωσε που είχε εκδοθεί από το Πάρκο Γουδί έγραφε πως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε πως το ζήτημα με τους ξένους διαιτητές είχε διευθετηθεί με δική του παρέμβαση. Εν τέλει, στην Ελλάδα θα έρθει ένας elite Πορτογάλος (ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός), μέσω της συνεργασίας που έχει η ΕΠΟ με την πορτογαλική ομοσπονδία και για την οποία δεν απαιτούνταν η παρέβαση του Τσέφεριν. Ενώ στην Τούμπα θα σφυρίξει Έλληνας, με την εξήγηση να υποστηρίζει πως ο Μπένετ επέλεξε να ορίσει τον Παπαπέτρου, που πήρε προαγωγή στην Α’ κατηγορία της UEFA και επειδή τελικά αποφάσισε να ορίζει Έλληνες στα ματς του Άρη.

Αλαφούζος με αιχμές κατά της ΑΕΚ: «Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε όπως άλλοι στο παρελθόν - Κορυφαίους διαιτητές κι όχι... Μαυροβούνιους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:30 - 08.09.2023

Αλαφούζος με αιχμές κατά της ΑΕΚ: «Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε όπως άλλοι στο παρελθόν - Κορυφαίους διαιτητές κι όχι... Μαυροβούνιους»

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποδέχτηκε το αίτημα της ΑΕΚ για αλλαγή μέρας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπενθυμίζοντας την ανάλογη στάση της Ένωσης πέρυσι, ενώ το αίτημα του για διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΟ έγινε αποδεκτό.

Να επαναλάβουμε πως πρωτίστως, το πρόβλημα δεν αφορά τα πρόσωπα. Στην προκειμένη τον Αρτούρ Ντίας ή τον Παπαπέτρου ή οποιονδήποτε άλλο. Πρόκειται για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Οι οποίες άλλα συμφωνούν και εγγυώνται και μονομερώς, πράττουν διαφορετικά. Το ποιος ευνοείται να το αναλύσουμε, το ποιος έχει το παρασκηνιακό κουμάντο το ξέρουμε, αλλά ποιος θα αρνηθεί το προφανές: αυτοί οι παράγοντες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να τηρήσουν μία συμφωνία και πια δεν έχουν την παραμικρή αξιοπιστία.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, το προφανές συμπέρασμα είναι πως μάλλον δεν δόθηκε συνδρομή από τον Τσέφεριν και την UEFA. Πιθανώς και να μην υποσχέθηκαν ποτέ, αλλά για αυτούς τους ορισμούς που μάθαμε, σίγουρα δεν ήταν αναγκαία η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Στα υπόλοιπα, ο… θεός του ποδοσφαίρου να βάλει το χέρι του, όσο θα κορυφώνεται η μάχη του τίτλου.