Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, στο Sportal: «Στόχος είναι μόνο η κορυφή και οι τίτλοι»

Παναγιώτης Μαλακατές

i

© Intime

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, στο Sportal: «Στόχος είναι μόνο η κορυφή και οι τίτλοι»

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:10 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 15.09.2023

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές μίλησε στο Sportal για τους στόχους των ομαδικών τμημάτων του συλλόγου, χαρακτήρισε επιτυχημένο το εγχείρημα του PAO TV και σχολίασε την αλλαγή έδρας των ομάδων βόλεϊ.

Υψηλούς στόχους έχουν και φέτος τα ομαδικά τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Παναγιώτης Μαλακατές μίλησε στο Sportal στο πλαίσιο της media day και σημείωσε ο στόχος του τριφυλλιού ήταν και είναι ένας: η κορυφή.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι στόχοι είναι υψηλοί. Φέτος έχουμε ενισχυθεί σημαντικά σε όλα τα αθλήματα, το καθένα με διαφορετικούς στόχους αλλά νομίζω ότι είναι μία χρονιά που θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε πολλούς τίτλους», είπε αρχικά στο Sportal ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο Παναγιώτης Μαλακατές ρωτήθηκε αν στο πίσω μέρος των ανθρώπων του συλλόγου υπάρχει και ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. «Αυτό προσπαθούμε! Στο βόλεϊ ανδρών δεν μας έτυχε καλή κλήρωση, το μπάσκετ γυναικών θα έχει μία καλύτερη πορεία από την περσινή. Το βόλεϊ γυναικών φέτος είναι ένα στοίχημα. Φέτος μετέχουν ομάδες, που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμμετείχαν. Ο πήχης είναι ψηλά γιατί συμμετέχουν ομάδες από την Τουρκία και την Ιταλία. Θεωρώ ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να κάνει την έκπληξη, να διεκδικήσει τον τίτλο», σχολίασε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

«Το καλοκαίρι επιδιώξαμε μία αναβάθμιση στα ρόστερ. Καλές ομάδες είχαμε και πέρσι. Φέτος θέλαμε να τις κάνουμε ακόμη καλύτερες και να ενισχύσουμε και τον πάγκο. Αυτό προϋποθέτει μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Σηκώσαμε ψηλά τον πήχη και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε καλύτερες ομάδες και πιο ανταγωνιστικές από πέρσι και θα διεκδικήσουν αυτό που πάντα θέλει ο Παναθηναϊκός: τίτλους και πρωταθλήματα», δήλωσε ο Παναγιώτης Μαλακατές για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι οι τέσσερις προπονητές των ομαδικών τμημάτων (Καπογιάννη, Ανδρεόπουλος, Καλμαζίδης, Μάζης) παραμένουν και τη φετινή σεζόν. «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχει την τύχη να έχει πολύ καλούς προπονητές. Από εκεί ξεκινούν όλα. Όταν έχεις καλούς προπονητές, θα έρθουν και καλοί παίκτες και οι ομάδες θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Είναι επιτυχία που έχουμε τέτοιους ανθρώπους στον σύλλογο και είναι επιτυχία που και οι ίδιοι θέλουν να είναι κοντά μας. Αν δεν ήμασταν κι εμείς όπως έπρεπε απέναντί τους θα έφευγαν. Ο Παναθηναϊκός είναι μία οικογένεια. Είναι ελκυστικός, πλέον, προορισμός για όλους. Θεωρώ ότι έχουμε τους καλύτερους προπονητές που θα μπορούσαμε να έχουμε» σχολίασε ο Παναγιώτης Μαλακατές.

Τα τμήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών βρέθηκαν «άστεγα» αφού αποχώρησαν από το κλειστό του Αγιού Θωμά. Μετά από... περιπλάνηση σε όλη την Αθήνα οι ομάδες θα αγωνίζονται στο κλειστό του Μετς και θα προπονούνται στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ. «Δεν εξαρτάται από εμάς. Από τη στιγμή που δεν έχουμε δικό μας γήπεδο και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε δεξιά και αριστερά κάθε χρόνο. Άλλοτε οι συνθήκες επιτρέπουν να είμαστε σε ένα γήπεδο, άλλοτε δεν το επιτρέπουν. Οπότε, όπως το έχω τονίσει επανειλημμένα, ήταν η μόνη έδρα στην οποία μπορούσαμε να παίξουμε και η μόνη έδρα που θα μπορούσε να χωρέσει τον Παναθηναϊκό, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πηγαίνει να παίζει σε γήπεδα 200 και 300 θέσεων. Όλα αυτά θα λυθούν όταν θα γίνει το γήπεδο το Βοτανικού και ο σύλλογος αποκτήσει μία έδρα αντάξια της ιστορίας του. Γιατί μία μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει τις εγκαταστάσεις που τις αξίζουν.

Δεν μπορώ να μιλήσω εξ' ονόματος άλλων. Ξέρω ότι προτάσεις κάναμε πολλές ωστόσο υπήρξαν αρκετές αρνητικές απαντήσεις. Το θέμα δεν ήταν οικονομικό, γιατί ο σύλλογος πρόσφερε και αρκετά χρήματα.

Στο ΟΑΚΑ μάς έχει παραχωρηθεί το προπονητήριο. Τους ευχαριστούμε γιατί μας έχουν λύσει ένα θέμα της καθημερινότητάς μας που είναι πολύ σημαντικό. Το ΟΑΚΑ έχει το δικό του πολύ δύσκολο πρόγραμμα με το πρωτάθλημα μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Δεν είναι εύκολο να πάμε. Αν προκύψει στο μέλλον και υπάρχει η δυνατότητα θα πάμε», είπε σχετικά ο Παναγιώτης Μαλακατές.

Την περασμένη σεζόν, το PAO TV, η διαδικτυακή τηλεόραση του συλλόγου μετέδωσε σχεδόν όλα τα εντός έδρας ματς του συλλόγου. Όπως είπε ο Παναγιώτης Μαλακατές στο Sportal, το εγχείρημα αυτό θα συνεχιστεί, χαρακτηρίζοντάς το επιτυχημένο.

«Το PAO TV θα συνεχίσει. Ήταν ένα επιτυχημένο project και απέφερε έσοδα που δεν μας δίνουν οι κρατικές συμφωνίες και οι συμφωνίες των ομοσπονδιών. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά και την επόμενη σεζόν. Θα αναβαθμιστεί και με περισσότερα παιχνίδια. Πέρσι δείξαμε γύρω στα 64 παιχνίδια, φέτος πιστεύω ότι θα πλησιάσουμε τα 90. Οι τιμές θα είναι οι ίδιες. Θεωρώ ότι ο κόσμος το αγκάλιασε πέρσι σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει να το αγκαλιάζει», σημείωσε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

«Ο κόσμος να συνεχίσει να μας στηρίζει. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε πάντα ό,τι μπορούμε. Ο στόχος μας είναι η κορυφή. Έχουμε όνειρο, έχουμε πλάνο, έχουμε προσδοκίες. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι δίπλα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε ο Παναθηναϊκός να φτάσει εκεί που του αξίζει. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο, έχουμε δρόμο ακόμη για να φτάσουμε σε αυτό που θέλουμε», είπε ο Παναγιώτης Μαλακατές για τον κόσμο του συλλόγου.