Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος «υπογράφει» την εξυγίανση της ΠΑΕ

Αλαφούζος, Μπουτσικάρης

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος «υπογράφει» την εξυγίανση της ΠΑΕ

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:09 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 12.09.2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε ξανά την υπογραφή της ΠΑΕ, σε μία κίνηση που συμβολίζει την οριστική και αμετάκλητη εξυγίανση του Παναθηναϊκού από τα «βάρη» του παρελθόντος. Τυπικά εκτός ΔΣ οι Μαυροκουκουλάκης και Σαραβάκος.

Φαινομενικά, το πιο σημαντικό νέο από την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι η αποχώρηση των Δημήτρη Σαραβάκου και Μάνου Μαυροκουκουλάκη. Δύο ανθρώπων με πολυετή παρουσία στα τεκταινόμενα του Τριφυλλιού.

Για τον Δημήτρη Σαραβάκο δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ένα σύμβολο που γαλούχησε γενιές οπαδών. Επιπλέον, ήταν το διοικητικό στέλεχος που είχε πόστο στην ομάδα από την πρώτη ημέρα της ανάμειξης του Γιάννη Αλαφούζου: συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος. 

Η ώρα του πρώτου crash test πλησιάζει

Η ώρα του πρώτου crash test πλησιάζει

Ο Παναθηναϊκός «έφτιαξε» μία ήρεμη διακοπή με τα αποτελέσματα του, αλλά η πραγματικά δύσκολη δουλειά δεν έχει καν αρχίσει... Μαζί με μία επισήμανση για τη διαφορά νοοτροπίας που φάνηκε στη συνεδρίαση της Super League.

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης ολοκλήρωσε την τρίτη και πιθανώς τελευταία εμπλοκή του στη διοίκηση της ΠΑΕ. Άλλοτε ο εξ’ απορρήτων του Γιώργου Βαρδινογιάννη, μετέπειτα εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου στην περίοδο της πολυμετοχικότητας και κατόπιν, επικεφαλής της εταιρίας από τον Φεβρουάριο του 2019.

Αμφότεροι εδώ και καιρό είχαν αποστασιοποιηθεί από την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού και δεν ταξίδευαν με την αποστολή, όπως το συνήθιζαν. Ειδικά ο Σαραβάκος, που είχε πιο ενεργό ρόλο στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Οπότε, το γεγονός πως δεν συμμετέχουν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο απλώς επισφράγισε την αποστασιοποίηση τους.

Η σημασία της υπογραφής Αλαφούζου

Πάντως, το αξιοσημείωτο είναι άλλο... Πλέον, ο Γιάννης Αλαφούζος αναλαμβάνοντας και τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, τον οποίο κατέχει μέχρι πρόσφατα ο Μαυροκουκουλάκης, επισφράγισε και τυπικά την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.

Ασφαλώς, η εταιρία έχει καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα από τα χρέη του παρελθόντος. Όμως, η ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου από τον Αλαφούζου και με συνέπεια, την ευθύνη της υπογραφής για την ΠΑΕ, έχει συμβολική σημασία για τη δυναμική του Παναθηναϊκού.

Συμβολίζει πως με τα εκατομμύρια που δαπάνησε ο Γιάννης Αλαφούζος, πλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ και πλέον την εκπροσωπεί ο ίδιος. Διότι μία καθαρή ΠΑΕ δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο για τον εκπρόσωπο της και την περιουσία του. Άρα, ο Αλαφούζος θα δεσμεύει ξανά τον Παναθηναϊκό με την υπογραφή του, σε μία κίνηση με συμβολισμό.

Επίσης, στο νέο οργανόγραμμα του Τριφυλλιού, τρία στελέχη θα συνεπικουρούν τον Αλαφούζου στις αρμοδιότητες του αναφορικά με τη διοίκηση. Πρόκειται για τους δύο αντιπροέδρους, Γιάννη Παναγιωτίδη και Λεωνίδα Μπουτσικάρη, καθώς και τον επιχειρησιακό διευθυντή, Σπύρο Βλάχο. Εξυπακούεται πως ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου, θα συνεχίσει να έχει το πρόσταγμα για τα ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Με βάση την ανακοίνωση της ΠΑΕ, ο Αλαφούζος είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ενώ η υπόλοιπη σύνθεση του επταμελούς ΔΣ έχει ως εξής: Α’ αντιπρόεδρος Γιάννης Παναγιωτίδης, Β’ Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Μέλη: Άννα Λουμίδη, Γιώργος Μαθιόπουλος, Σπύρος Βλάχος και ο Δημήτρης Βρανόπουλος εκ μέρους του Ερασιτέχνη.