Παναθηναϊκός: Γιατί αποφάσισε την απόκτηση του Νίκα!

Γιώργος Νίκας

i

Intime

Παναθηναϊκός: Γιατί αποφάσισε την απόκτηση του Νίκα!

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:48 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 11.09.2023

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ξαφνικά την απόκτηση του Γιώργου Νίκα από τον Λεβαδειακό, σε μία προσθήκη που έχει μελλοντικό ορίζοντα και συγκεκριμένο σκεπτικό.

Με μία εντελώς αναπάντεχη μεταγραφή ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό η θερινή μεταγραφική περίοδος του 2023. Διότι ελάχιστοι περίμεναν πως λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, η ΠΑΕ θα ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Νίκα από τον Λεβαδειακό.

Ένα όνομα που ναι μεν δεν ήταν καινούργιο στο ρεπορτάζ του Τριφυλλιού, όμως φαινόταν να έχει τεθεί εκτός ατζέντας. Επί της ουσίας, η προσθήκη του Νίκα συντηρείται σε μία ενδιάμεση κατάσταση, αφού για τον ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει κάτι.

Ο Νίκας θα παραμείνει στη Λιβαδειά μέχρι το τέλος της σεζόν με τη μορφή δανεισμού. Ο 23χρονος μέσος δεν θα τεθεί άμεσα υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κρίθηκε προτιμότερο να γεμίσει τα στατιστικά του με χρόνο και δυνατότητα για βελτίωση, παρά να κινείται μεταξύ πάγκου και εξέδρας στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Άλλωστε, εάν ο Γιοβάνοβιτς έκρινε ότι χρειαζόταν άμεσα τον Νίκα, τότε θα είχε εισηγηθεί τη μεταγραφή στις αρχές του καλοκαιριού. Όταν είχαν διακινηθεί οι πρώτες φήμες για τη συμφωνία Παναθηναϊκού και Λεβαδειακού για τον Νίκα.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά τον Νίκα, τον έχει παρακολουθήσει και έχει άποψη για τις δυνατότητες του. Άρα, δεν χρειάζεται... προλόγους για να αποφασίσει για τη διαχείριση του Βοιωτού χαφ.

O Νίκας θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2024. Υπό τις οδηγίες του Γιοβάνοβιτς ή άλλου προπονητή, εάν για κάποιο λόγο ο Σέρβος επιλέξει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε, ο 24χρονος χαφ θέλει να βοηθήσει τον Λεβαδειακό να κερδίσει την άνοδο στη Super League.

Όταν Ιωαννίδης και Νίκας υπέγραφαν την ίδια μέρα επαγγελματικό συμβόλαιο στον Λεβαδειακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:07 - 11.09.2023

Όταν Ιωαννίδης και Νίκας υπέγραφαν την ίδια μέρα επαγγελματικό συμβόλαιο στον Λεβαδειακό

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Νίκας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο την ίδια μέρα με τον Φώτη Ιωαννίδη, στον Λεβαδειακό.

Στην περίπτωση του Νίκα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκριναν ότι πρόκειται για μία προσθήκη με μελλοντικό ορίζοντα αξιοποίησης. Το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Τριφυλλιού δεν είναι ισχυρό και ο Νίκας θα μπορούσε να το τονώσει.

Αντίστοιχα, βέβαια, ο Νίκας επιβάλλεται να βελτιωθεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Η ποιότητα έχει ανέβει κατακόρυφα και ένας Έλληνας παίκτης χρειάζεται να υπερβάλλει εαυτώ για να κερδίσει θέση στο ροτέισον του προπονητή. Όπως και να έχει, οι «πράσινοι» προχώρησαν σε μία κίνηση χαμηλού κόστους, με μικρό ρίσκο, η οποία αν αποδώσει, θα έχει πολύ μεγάλα οφέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκας δεν έχει πολλές ομοιότητες με τον Ιωαννίδη. Αμφότεροι προέρχονται από τον Λεβαδειακό, όμως ο Ιωαννίδης ήρθε στο Κορωπί πριν συμπληρώσει 20 έτη. Ο Νίκας στην ηλικία των 23 δεν θεωρείται πια ταλέντο και έχει γεμάτες σεζόν να επιδείξει.