Ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο του με τους Βέλγους

Γάνδη - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο του με τους Βέλγους

Μάνος Τσαλγατίδης 22:51 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 30.03.2024

Ο ΠΑΟΚ έχει μακρά ιστορία κόντρα σε Βελγικές ομάδες και έχει δείξει πως έχει τον τρόπο του να τις κερδίζει.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει για τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League την Κλαμπ Μπριζ, με τον Δικέφαλο να έχει προϊστορία με βελγικές ομάδες στην Ευρώπη!

Πιο συγκεκριμένα οι «ασπρόμαυροι» έχουν βρει στον δρόμο τους τις Μαλίν, Λιέγη, Γάνδη και δύο φορές μαζί με τη φετινή την τωρινή αντίπαλο του.

Το 1967 ήταν η πρώτη φορά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να τεθεί αντιμέτωπη με ομάδα του Βελγίου, καθώς αντιμετώπισε τη Λιέγη για το Κύπελλο Εκθέσεων γνωρίζοντας δύο ήττες με 2-0 και 3-2.

Το 1991, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μαλίν, με τον Δικέφαλο να παίρνει την πρόκριση με γκολ του Μπορμπόκη στο 86ο λεπτό στην αναμέτρηση του Βελγίου. Ισόπαλο 1-1 ήρθε το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα.

Στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League, οι «ασπρόμαυροι» κοντραρίστηκαν με την Κλαμπ Μπριζ το 2010, με τα δύο παιχνίδια να ολοκληρώνονται με το ίδιο σκορ (1-1). Στον αγώνα της Θεσσαλονίκης το γκολ των «ασπρόμαυρων» πέτυχε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Η τελευταία συνάντηση του Δικεφάλου με βελγική ομάδα ήταν το 2022 όταν το σύνολο του Λουτσέσκου κοντραρίστηκε με τη Γάνδη για τη φάση των 16 του UEFA Europa Conference League. Στον αγώνα της Τούμπας οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιασμίν Κούρτιτς. Στο Βέλγιο το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 1-2 ( Κρέσπο-Αουγκούστο) και μαζί και την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.