Ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο θέλει να κάνει μία εμφάνιση… Λεωφόρου

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο θέλει να κάνει μία εμφάνιση… Λεωφόρου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:15 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 30.03.2024

Το πρόσφατο παρελθόν του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τα δύο... καρπούζια που καλείται να χωρέσει στην ίδια μασχάλη.

Οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων ανήκουν στο παρελθόν και ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη δράση, έχοντας έναν «γολγοθά» μπροστά του. Η «μάχη» στη Λεωφόρο για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League θα αποτελέσει την αρχή σε ένα πρόγραμμα-βουνό, το οποίο αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές και να τεστάρει τις δυνατότητες αλλά και το φετινό ταβάνι της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Δικέφαλος θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό σε ένα «must win» ματς και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες θέλουν να αποδείξουν πως είναι ικανές να διεκδικήσουν στα ίσα τον τίτλο μέχρι το φινάλε.

Μπορεί το «τριφύλλι» να μέτρησε τρεις γκέλες στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ, όμως το εμφατικό πέρασμα από το Φάληρο στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος έστειλε το… μήνυμα στους διώκτες των πρασίνων κι έβαλε «φωτιά» στον βαθμολογικό πίνακα.

Στην αντίπερα όχθη, στην τελευταία του εγχώρια υποχρέωση πριν τη διακοπή ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Οι Θεσσαλονικείς δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος όντας πρωτοπόροι και με το καλημέρα στα playoffs έπεσαν στη δεύτερη θέση. Ο Άρης «απέδρασε» από την Τούμπα επικρατώντας του «άνευρου» Δικεφάλου, ο οποίος μέσα στο 2024 μετράει τέσσερις ήττες, μία ισοπαλία και δύο νίκες στα επτά ντέρμπι που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις.

Όσον αφορά στο βαθμολογικό κομμάτι, το σύνολο του Λουτσέσκου βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που την ίδια μέρα (31/3) θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στην Opap Arena.

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα των playoffs και ο δρόμος να είναι μακρύς μέχρι τη λήξη της σεζόν, ωστόσο η κορυφή έχει αλλάξει πολλά χέρια και είναι πολύ πιθανό το «θρίλερ» της πρωτιάς να παραμείνει μέχρι τα μέσα του Μαΐου.

Φέτος απολαμβάνουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα, με φοβερές ανατροπές, συνεχόμενες αλλαγές δεδομένων, απολαυστικά ντέρμπι και τέσσερις σπουδαίες ομάδες που έχουν δείξει πως είναι ικανές για όλα.

Ο στόχος της υπέρβασης και η… φιλόξενη Λεωφόρος για τον ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι πως οι δύο αγώνες με την Μπριζ για τους «8» του Conference League έχουν τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον των φίλων του ΠΑΟΚ, με το δέλεαρ της Ευρώπης να φέρνει το πρωτάθλημα σε δεύτερη μοίρα στις σκέψεις του κόσμου. Από την άλλη όμως, οι ασπρόμαυροι θέλουν να ολοκληρώσουν την υπέρβαση που έχουν ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο.

Τη σεζόν 2021/22 ο Δικέφαλος είχε φτάσει και πάλι στα προημιτελικά της ίδιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όμως η πορεία στο πρωτάθλημα δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση με τη σημερινή. Τότε η ομάδα του Λουτσέσκου έριξε όλο το βάρος στην Ευρώπη και βρέθηκε στο φινάλε των playoffs στη δεύτερη θέση και στο -19 (!) από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι Θεσσαλονικείς συνδυάζουν Ελλάδα κι Ευρώπη παλεύοντας για το καλύτερο και στις δύο διοργανώσεις.

Θα ήταν πολύ εύκολο για τον Ρουμάνο τεχνικό και τους παίκτες του να αφοσιωθούν στο Conference League, όμως η βαθμολογική θέση του συλλόγου και η απόσταση αναπνοής από την Ένωση δεν δίνει αυτό το δικαίωμα.

Αν θέλεις να χωρέσεις δύο… καρπούζια στην ίδια μασχάλη, τότε θα πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω και να δείξεις τα «δόντια» σου σε κάθε πρόκληση που θα σου έρθει. Αρχής γενομένης από τη Λεωφόρο, ένα γήπεδο που έχει μετατραπεί σε αρκετά… φιλόξενο για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, με τα νούμερα να μιλάνε από μόνα τους.

Συγκεκριμένα ο Δικέφαλος του Βορρά μετράει στις επτά τελευταίες επισκέψεις του στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Η πρόσφατη ρεβάνς Κυπέλλου σε αυτό το γήπεδο αποτελεί το αποκορύφωμα, καθώς πρόκειται για μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε στο πρώτο ματς της Τούμπας από τους πράσινους (0-1) και πήγε στην Αθήνα για ένα και μόνο αποτέλεσμα. Στα 90 λεπτά οι ασπρόμαυροι έκαναν τη μισή δουλειά (0-1) κι έστειλαν το ματς-θρίλερ στην παράταση. Εκεί, ο Κεντζιόρα διαμόρφωσε το 0-2 κι έδωσε σκορ πρόκρισης στον Δικέφαλο, όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Ο Λημνιός με ένα buzzer beater «έσωσε» τον Παναθηναϊκό, στη διαδικασία των πέναλτι χάθηκαν τρία match-ball, ο Ντραγκόφσκι κατέβασε ρολά και ο Σαμάτα γλίστρησε, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να κλείσει τη θέση του για τον τελικό με έναν απίθανο τρόπο.

Το επερχόμενο ντέρμπι και οι συνθήκες του δεν θυμίζουν σε πολλά το ματς Κυπέλλου. Εκείνο αφορούσε μία άλλη διοργάνωση και τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου τους «τελικούς» στην Ελλάδα, αλλά κι αυτούς με την Μπριζ, με φόντο την απόλυτη υπέρβαση...