Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τον Βόλο και πάει φορτσάτος στον τελικό με τον ΟΣΦΠ

ΠΑΟΚ

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τον Βόλο και πάει φορτσάτος στον τελικό με τον ΟΣΦΠ

Μάνος Τσαλγατίδης 22:55 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:56 - 08.05.2023

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-2 επί του Βόλου (Α. Ζίβκοβιτς 28΄και Μπράντον 57΄) και πλέον είναι έτοιμος για τον τελικό της τρίτης θέσης κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-2 επί του ΝΠΣ Βόλου χάρη στα γκολ των Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 28΄και Μπράντον στο 57΄και συνέχισε τον αγώνα για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Ο ΠΑΟΚ από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του, αφού από νωρίς ξεκίνησε την πίεση στην πρώτη πάσα των παικτών του Βόλου, με τους Μπράντον και Κωνσταντέλια να έχουν αναλάβει αυτό το κομμάτι. Ο δεύτερος μάλιστα, στο 13΄ χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, αλλά το πλασέ του ήταν κακό.

Στο 16΄ ήρθε η πρώτη φάση του αγώνα, όταν ο Μπίσεσβαρ εξαπέλυσε έναν.. κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Αυγερινού. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Σουριναμέζος διέλυσε την αντίπαλη άμυνα με «μαγική» προσποίηση, βρήκε τον Κωνσταντέλια στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο νεαρός σημάδεψε τον αντίπαλο κίπερ.

Ο Σβαμπ στο 26ο λεπτό παραλίγο να στεφθεί σκόρερ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα στο 28ο λεπτό. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, απέφυγε δύο αντιπάλους και με συρτό-δυνατό σουτ έγραψε το 0-1. 

Η αλήθεια είναι πως η ροή του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε πως οι «ασπρόμαυροι» θα βρουν δίχτυα, αφού όλο το παιχνίδι γινόταν μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, που μετά βίας αναχαιτούσαν τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ, που έρχονταν κατά κύματα. Στο 36ο λεπτό, το σύνολο του Λουτσέσκου έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μπράντον Τόμας σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Αυγερινού.

Ο Κωνσταντέλιας στο 40ο λεπτό δεν κατάφερε να βρει δίχτυα εξ επαφής, ενώ Αντρέ Βιεϊρίνια τρία λεπτά αργότερα παραλίγο να σκοράρει το γκολ της σεζόν, αλλά η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ πέρασε λίγο άουτ. Ο Πιρές αποβλήθηκε στο 45΄αφού έπεσε με τα δύο πόδια πάνω στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, μια φάση που ο Βεργέτης χρειάστηκε το VAR για να πάρει την σωστή απόφαση.

Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 0-1 και τον Βόλο να συνεχίζει για το υπόλοιπο ματς με 10 παίκτες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται σαφώς πιο προσεκτικοί, καθώς αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο. Ο Δικέφαλος έχοντας το υπέρ του σκορ και βλέποντας πως ο αντίπαλος του δεν μπορούσε να τον απειλήσει, ανέβασε τις γραμμές του και αυτό του βγήκε.

Πιο συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό ο Σβαμπ με έξυπνη μπαλιά βρήκε τον Μπράντον στην περιοχή και ο Ισπανός με όμορφη κεφαλιά έγραψε το 0-2. Ο Δικέφαλος συνέχισε να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 64ου λεπτού, όταν ο Βιεϊρίνια σέντραρε, και ο Αντρίγια δεν κατάφερε ολομόναχος να βρει δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων και έτσι ο Λουτσέσκου απέσυρε στο 69΄ τους Ζίβκοβιτς και Σβαμπ για να περάσει στις θέσεις τους, τους Ελ Καντουρί και Φιλίπε Σοάρες. Η διαχείριση του Λουτσέσκου έφερε στο παιχνίδι και τους Τζίμα-Ρικάρντο, με τον ΠΑΟΚ να... σβήνει τον ρυθμό. Ωστόσο, στο 86΄ Ο Φ. Σοάρες τράνταξε με δυνατό σουτ του οριζόντιο δοκάρι του Βόλου.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια σημαντική νίκη με 0-2 στην προσπάθεια που κάνει για την 3η θέση.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Σι, Πίρινεν, Ασλανίδης, Οικονομόπουλος (63΄ Τριανταφύλλου), Μεταξάς, Κάτσε (88΄Κάτσε), Τάχατος, Καρτάλης (75΄ Άλχο), Πιρές και Μεσκίδα (75΄Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Νέσμπεργκ, Κετζιόρα, Λύρατζης, Ντάντας, Σβαμπ (69΄ Φ. Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (79΄ Τζίμας), Αν. Ζίβκοβιτς (69΄ Ελ Καντουρί), Μπράντον (80΄ Ρικάρντο)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το γκολ του Αντρίγια στο 28΄ και η κόκκινη στον Πιρές στο 45΄ ουσιαστικά έκριναν την έκβαση του αγώνα.

MVP:

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ήταν εξαιρετικός. Ο Σέρβος σκόραρε, δημιούργησε ευκαιρίες με τις key passes του και γενικότερα δείχνει πως είναι σε καλό φεγγάρι.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα ανάγκης, αλλά ακόμα και έτσι η ποιότητα αυτής, ήταν σαφώς ανώτερη από αυτή που επέλεξε ο Κώστας Μπράτσος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια στον αγώνα με τον Βόλο, ένα σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο ήρθε από την κεφαλιά του Μπράντον και το δεύτερο από τον κεραυνό του Φ. Σοαρες.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH:

Ο ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική των Play Off της Super League υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε έναν... τελικό για την 3η θέση.