Οι 17 πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ!

Σ’ ένα ακόμα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κι έφυγε με άδεια χέρια.

Οι 17 πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης 16:33 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 07.05.2023

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει γκολ από αρκετούς ποδοσφαιριστές τη φετινή σεζόν, αλλά η επιθετική δυστοκία παραμένει.

Η σεζόν 2022-2023 πλησιάζει στο τέλος της, αφού απομένουν μόλις τρεις αγώνες για τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί να αναβλήθηκε η 9η αγωνιστική των Play off της Super League, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα 7/5, ωστόσο αύριο Δευτέρα, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ο Δικέφαλος χρειάζεται νίκη, προκειμένου να συνεχίσει τη μάχη για την τρίτη θέση.

Τη φετινή σεζόν οι «ασπρόμαυροι» έχουν βρει και νέους… πρωταγωνιστές στο επιθετικό κομμάτι συγκριτικά με την περσινή σεζόν και πιο συγκεκριμένα στο σκοράρισμα.

Μπορεί η επιθετική συγκομιδή του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν να μην είναι η επιθυμητή φέτος και να έχει χάσει βαθμούς λόγω της επιθετικής του δυστοκίας, ωστόσο κατάφερε να έχει 17 διαφορετικούς σκόρερ στις τρεις διοργανώσεις, που αγωνίστηκε.

Στη λίστα βρίσκονται οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ και  Ίνγκι Ίνγκασον, που βρίσκονταν και πέρσι σε αυτή, ωστόσο υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα.

Βέβαια, μία από τις τελευταίες και πιο εντυπωσιακές προσθήκες στη λίστα των σκόρερ είναι και αυτή του Στέφανου Τζίμα, ο «έσπασε» ιστορικό ρεκόρ. Σε ηλικία 17 ετών, 1 μήνα και 27 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καταρρίπτοντας τον θρύλο της ομάδας, Γιώργο Κούδα, που κατείχε για δεκαετίες το εν λόγω milestone

Πλέον, οι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ φτάνουν τους 17 (!), με τον Μπράντον Τόμας να έχει προσπεράσει τον Νέλσον Ολιβέιρα στη «μάχη» του πρώτου σκόρερ, καθώς έχει σημειώσει 11 τέρματα.

Αναλυτικά όλοι οι σκόρερ της φετινής σεζόν:

Μπράντον Τόμας

Νέλσον Ολιβέιρα

Τιάγκο Ντάντας

Κάλεντ Νάρεϊ

Ντούγκλας Αουγκούστο

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Γιάσμιν Κούρτιτς

Ίνγκι Ίνγκασον

Στέφαν Σβαμπ

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Φιλίπε Σοάρες

Ιβάν Νέσμπεργκ

Τάισον

Ζόαν Σάστρε

Τόμας Κεντζιόρα

Στέφανος Τζίμας