Κρούση Μπαλτάκου σε Κύπρο για τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ κεκλεισμένων των θυρών!

Ο Τάκης Μπαλτάκος

i

©intime

Κρούση Μπαλτάκου σε Κύπρο για τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ κεκλεισμένων των θυρών!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:30 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 06.05.2023

Στροφή ξανά στην Κύπρο από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς θεατές.

Ο Τάκης Μπαλτάκος κάνει ξανά στροφή στην Κύπρο για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε κρούση στην κυπριακή ομοσπονδία, ώστε να γίνει εκεί ο τελικός, αλλά για να ξεπεραστεί η άρνηση της αστυνομίας, που ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να μη διεξαχθεί τελικά το ματς στο ΓΣΠ, να μην υπάρξουν θεατές. Η... γιορτή δηλαδή να γίνει στο νησί κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχομένως με ελάχιστες προσκλήσεις.

Απομένει η απάντηση της ΚΟΠ και φυσικά της αστυνομικής διεύθυνσης. Να τονίσουμε ότι για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού δεν υπάρχει συμφωνία, εξαιτίας των διαφωνιών που προέκυψαν με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

«Άκυρο» της Αστυνομίας της Κύπρου για τον τελικό Κυπέλλου!

«Άκυρο» της Αστυνομίας της Κύπρου για τον τελικό Κυπέλλου!

Νέα τροπή στην υπόθεση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας! Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας της Κύπρου, δεν δίνεται η συγκατάθεση για να διεξαχθεί στο «ΓΣΠ» η αναμέτρηση, οπότε η ΕΠΟ θα πρέπει να στραφεί σε άλλες λύσεις.

Στην ΕΠΟ, παράλληλα, δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι ενδέχεται ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης ή κάποιος άλλος να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κι αυτό διότι στην προκήρυξη του Κυπέλλου αναφέρεται ότι σε ενδεχόμενη παρουσία ομάδας της Θεσσαλονίκης και της Αττικής, ο τελικός θα πρέπει να γίνει στο Πανθεσσαλικό ή στο εξωτερικό. 

Οπότε, για ν' αποφύγει ο Μπαλτάκος και οι συνεργάτες του προσφυγές επιλέγοντας ένα άλλο γήπεδο, όπως του Αγρινίου, της Λάρισας (AEL FC Arena), της Λαμίας, των Ιωαννίνων, του Ηρακλείου (Παγκρήτιο) ακόμα και το ΟΑΚΑ, στρέφεται ξανά στο εξωτερικό και την Κύπρο και περιμένει άμεσα απάντηση. Μία «γιορτή», όμως, που θα γίνει χωρίς οπαδούς των δύο ομάδων, ώστε να μην υπάρξει και πάλι άρνηση από τους Κύπριους.

Να τονίσουμε ότι αν ο τελικός αποφασιστεί να γίνει στην Κύπρο, θα φιλοξενηθεί στο ΓΣΠ. Για το συγκεκριμένο γήπεδο, τα αρχιτεκτονικά σχέδια εκπονήθηκαν στην Αμερική. Παρά το μικρό του μεγέθος σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου, το ΓΣΠ είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Κύπρου, καθώς έχει χωρητικότητα 22.829 θεατές. 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 6 Οκτωβρίου 1999 και ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας Λευκωσίας, όπου έληξε με το ισόπαλο αποτέλεσμα 3-3. Το στάδιο εκτός από τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακού και Ομόνοιας, φιλοξενεί και τους περισσότερους αγώνες της Εθνικής Κύπρου. Εκεί επίσης πραγματοποιείται το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς (Super Cup) ανάμεσα στο πρωταθλητή και το κυπελλούχο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΓΣΠ είναι το μοναδικό στην Κύπρο που ανήκει στην κατηγορία 4 της UEFA, όπου είναι και η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Ο αγωνιστικός χώρος του κυρίως γηπέδου μπορεί άνετα να φιλοξενήσει μεγάλες και μικρές συναυλίες, αναλόγως των αναγκών του διοργανωτή. Η τέλεια ακουστική, λόγω της κατασκευής του, αλλά και η πολύ καλή ορατότητα του θεατή, υπόσχονται πλούσιο θέαμα σε κάθε εκδήλωση. 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες συναυλίες, με πολύ γνωστά ονόματα. Στο στάδιο ΓΣΠ διεξήχθησαν και τελικοί κυπέλλου Κύπρου 11 φορές, ενώ το γήπεδο χρησιμοποιείται και για παιχνίδια κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, των οποίων τα γήπεδα δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Έχουν διεξαχθεί αναμετρήσεις για το Champions League, το Europa League και το Conference League.