Ο Πάουλο Φονσέκα έχασε τη ψυχραιμία του με τον αντίπαλο προπονητή (vid)
i

Φονσέκα/©Twitter

Ο Πάουλο Φονσέκα έχασε τη ψυχραιμία του με τον αντίπαλο προπονητή (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:29 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο διαιτητής αναγκάστηκε να ηρεμήσει τα πνεύματα μεταξύ του προπονητή της Λιλ και του Πασκάλ Γκαστιέν.

Η Λιλ νίκησε με σκορ 2-0 εκτός έδρας την Κλερμόν χθες το βράδυ. Ωστόσο η αναμέτρηση στιγματίστηκε από τον έντονο διάλογο που είχαν οι προπονητές των δύο ομάδων. Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα σκληρό τάκλιν του Χοσέ Φόντε στον Ρασάνι, κοντά στο πλάγια γραμμή του γηπέδου. Ο 59χρονος προπονητής των γηπεδούχων, Πασκάλ Γκαστιέν, πλησίασε τον διαιτητή Φρανσουά Λετεξιέ για να διαμαρτυρηθεί. Αυτό δεν άρεσε στον προπονητή των φιλοξενούμενων Πάουλο Φονσέκα. Ο Γκαστιέν του συνέστησε να μην μιλάει στους παίκτες του και ο 49χρονος πρώην αμυντικός από την Πορτογαλία εκνευρίστηκε ακόμη περισσότερο. 

Ο Φονσέκα γύρισε προς τον Γκαστιέν και του είπε σε έντονο ύφος: «Μην μου μιλάς». Ο διαιτητής ήρθε σε δύσκολη θέση. Μιλούσε γαλλικά με τον Γκαστιέν και αγγλικά με τον Φονσέκα. Τους ζήτησε να ηρεμήσουν άμεσα για να μην χρειαστεί να βγάλει κάρτα. Κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει: «Εγώ μιλάω τώρα». Πάντως κατάφερε με τον τρόπο να λήξει το επεισόδιο και να συνεχιστεί ομαλά ο αγώνας. 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γκαστιέν δήλωσε: «Τελείωσε και πήγα να μιλήσω με τον προπονητή τους στο τέλος, κανένα πρόβλημα. Του είπα ότι έχει μεγάλη ομάδα». Ωστόσο τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η κοκορομαχία συνεχίστηκε στη φυσούνα. Πάντως ο Φονσέκα δεν σχολίασε το θέμα και έκανε δηλώσεις για το αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού.