Ο Πινέδα στα καλύτερά του και το σκεπτικό του Αλμέιδα για την αλλαγή θέσης

Ο Πινέδα στα καλύτερά του και το σκεπτικό του Αλμέιδα για την αλλαγή θέσης

Κώστας Τσίλης 09:45 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:26 - 27.02.2024

Ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια έκανε ο Πινέδα στην Τούμπα και υπήρχε συγκεκριμένος αγωνιστικός λόγος που επέλεξε στο τέλος ο Αλμέιδα να τον μετακινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας

Σκόρερ της ΑΕΚ στο χθεσινό ματς της Τούμπας ήταν ο Νίκλας Ελίασον. Με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει εντυπωσιακή κούρσα στην φάση και να δίνει επί της ουσίας στον Σουηδό ένα έτοιμο γκολ σχεδόν σε κενό τέρμα. Παρόλα αυτά, ένα πολύ σημαντικό μερίδιο απ' αυτό το γκολ, ανήκει στην «μαγική» κάθετη πάσα που έβγαλε ο Ορμπελίν Πινέδα και επέτρεψε στον Γκαρσία να φύγει στο... ξέφωτο. Και η αλήθεια είναι πως ο Μεξικανός χαφ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ στην Τούμπα. 

Η «παράδοση» του Ελίασον και το πρώτο ματς μετά από 2 μήνες χωρίς γκολ από Γκαρσία ή Πόνσε
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:09 - 12.02.2024

Η «παράδοση» του Ελίασον και το πρώτο ματς μετά από 2 μήνες χωρίς γκολ από Γκαρσία ή Πόνσε

Ο Ελίασον που πέρυσι δεν είχε ούτε γκολ, στην Τούμπα σκόραρε για δεύτερη φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ ήταν το πρώτο ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ μετά από 68 μέρες που ούτε ο Γκαρσία, ούτε ο Πόνσε βρήκαν δίχτυα

Ο Πινέδα έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Όλες τις δουλειές στην μεσαία γραμμή και τρομερές εμπνεύσεις με την μπάλα στα πόδια του. Ειδικά η φάση στο δεύτερο ημίχρονο, που δείχνει να χάνει την ισορροπία του, αλλά την ίδια στιγμή κάνει ντρίμπλα και ξεφεύγει από δυο αντιπάλους του, ήταν ένα πραγματικό highlight του ματς. Βεβαίως μεγάλη κουβέντα έγινε μετά την λήξη του παιχνιδιού, για την επιλογή του Ματίας Αλμέιδα να στείλει τον Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας, για το τελευταίο κομμάτι του ματς. 

Δεν ήταν κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός δεν είχε ξανακάνει με τον Μεξικανό. Πολλές φορές ο Πινέδα έχει παίξει ως δεξί μπακ. Αυτή την φορά η κουβέντα έγινε, κυρίως επειδή ο Πινέδα ήταν σε τόσο καλό βράδυ και ήταν τόσο πολύ επιδραστικός παίζοντας στην μεσαία γραμμή. Όμως επί της ουσίας, ακριβώς πάνω σ' αυτό βασίστηκε και το σκεπτικό του Αλμέιδα, για την αλλαγή ρόλου του Μεξικανού. 

Ο Αργεντινός τεχνικός έβλεπε πως η ΑΕΚ πιεζόταν από τον ΠΑΟΚ και ήθελε να προσθέσει και φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή, αλλά και περισσότερο κράτημα της μπάλας. Ήδη είχε ρίξει στο γήπεδο τον Πέτρο Μάνταλο (που βοήθησε σημαντικά) και ήθελε να προσθέσει στο κέντρο και τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Με δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να βγει ο Γενς Γιόνσον, θεωρητικά για να έμπαινε ο 25χρονος Αυστριακο-Κροάτης, θα έπρεπε να βγει από το γήπεδο ο Πινέδα. Κάτι που φυσικά και ο Αλμέιδα δεν ήθελε.

Αυτό που επέλεξε να κάνει ο Αργεντινός τεχνικός, είναι να αποσύρει από το ματς τον Λάζαρο Ρότα που ήταν και πολύ κουρασμένος και φορτωμένος με κίτρινη κάρτα και να στείλει τον Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας. Και ουσιαστικά να κερδίσει και την παραμονή του Μεξικανού στο γήπεδο και την παρουσία των «φρέσκων» Μάνταλου και Λιούμπιτσιτς στα χαφ. Άλλωστε ένα ανάλογο τρικ με τον Πινέδα, είχε κάνει ο Αλμέιδα και στο φινάλε του ντέρμπι στην Λεωφόρο. Μόνο που τότε ο Μεξικανός είχε παίξει ως αριστερό μπακ.