Ο Σβαμπ... αποκαλύπτει τον Στέφαν!

Γιαννάκης - Σβαμπ

i

© PrtScr

Ο Σβαμπ... αποκαλύπτει τον Στέφαν!

Ο Στέφαν Σβαμπ άνοιξε την καρδιά του σε τουρκική εφημερίδα και μίλησε για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις ευαισθησίες του.

Στέφαν Σβαμπ έδωσε μεγάλη συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής αφορά την κίνηση του να πάρει αγκαλιά τον μικρό Γιαννάκη και να τον βάλει στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι του Δικεφάλου με τον Πανσερραϊκό.

Αυτό ήταν και το έναυσμα των Τούρκων για να προσπαθήσουν να μιλήσουν μαζί του. Ο Αυστριακός μέσος του Δικεφάλου άνοιξε την καρδιά του και αναφέρθηκε ακόμα και σε δύσκολα θέματα, όπως τους θανάτους του πατέρα του και του αδερφού του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ ανέφερε:

«Είναι μια συναρπαστική σεζόν, γιατί δεν θυμάμαι άλλη φορά τέσσερις να διεκδικούν πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα. Όλα είναι πιθανά δεν υπάρχουν φαβορί φέτος. Έχουμε τεράστιο κίνητρο ως ΠΑΟΚ και παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Χάσαμε δύο τελικούς κυπέλλων και φέτος θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση και να κερδίσουμε τρόπαια. Επίσης όλα είναι πιθανά και στο Conference, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμς. Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε και την άνοιξη στην Ευρώπη.

Η συνέντευξη του Αυστριακού χαφ έγινε με αφορμή την αγκαλιά του στον φίλο του Δικεφάλου, Γιαννάκκη που είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες με τον Σβαμπ να αναφέρεται και στις ευαισθησίες που έχει στο συγκεκριμένο θέμα.

«Συνεισφέρω οικονομικά στον αθλητικό κομμάτι για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Αυστρία κάθε χρόνο. Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός ανθρώπων με ισχυρή θέληση που αντιμετωπίζουν αυτό το κομμάτι με πολύ θετικό τρόπο. Για εμένα είναι πρότυπα αυτοί οι άνθρωποι. Ως εκ τούτου, είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους υποστήριξη για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος παίρνει συχνά πρωτοβουλίες σε τέτοια θέματα και θεωρώ πως είναι κάτι που πρέπει να τυγχάνει ολοένα και μεγαλύτερης προσοχής. Με αυτόν τον τρόπο, περισσότεροι άνθρωποι θα ενθαρρύνονται να κάνουν κάτι καλό.

Νομίζω ότι γενικά επηρεάζομαι από την ιστορία της ζωής μου. Τα αδέρφια μου ήταν πάντα πρότυπα για μένα. Πήραμε καλή παιδεία από την οικογένεια μας και μεγαλώσαμε με έναν τρόπο που μας έμαθε να τους σεβόμαστε όλους.

Σκέφτομαι χωρίς παρωπίδες και δεν περιορίζω τον τρόπο σκέψης μου. Ξέρω τι συμβαίνει στον κόσμο και πώς νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι. Οπότε προσπαθώ να βοηθάω όπου μπορώ. Ο μικρός Γιάννης και η οικογένειά του είναι μόνιμοι φιλοξενούμενοι στο γηπέδου μας. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος πολύ ανοιχτός στους φιλάθλους του. Εμείς οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά μας χαιρόμαστε όταν μπορούμε να χαρίσουμε ένα χαμόγελο: Το να τους υπογράψουμε αυτόγραφα, να βγούμε φωτογραφίες μαζί τους  είναι κάτι απλό και ωραίο. Συμφωνήσαμε με την οικογένεια του Γιάννη να δημιουργήσουμε μια όμορφη στιγμή για αυτόν. Νομίζω ότι ήταν μεγάλη έκπληξη για το παιδί όταν τον έβαλα στο γήπεδο με όλους τους παίκτες».

Βέβαια, οι Τούρκοι θέλησαν να εμβαθύνουν στον χαρακτήρα του Στέφαν Σβαμπ και στα βιώματα και αναφέρθηκαν τόσο στον θάνατο του πατέρα, αλλά και ενός εκ των αδερφών του.

Ο Αυστριακός αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα λέγοντας:

«Ήμουν πολύ μικρός όταν πέθανε ο αδερφός μου και αυτό επηρέασε περισσότερο τα άλλα δύο μεγαλύτερα αδέρφια μου παρά εμένα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ακόμα τι συνέβαινε, αλλά ήμασταν εκεί ο ένας για τον άλλον. Επίσης, όταν πέθανε ο πατέρας μου, που ήταν πολύ λυπηρό γιατί είχε μόλις είχε... συνταξιοδοτηθεί και ήθελε κυρίως να παρακολουθήσει περισσότερους αγώνες ποδοσφαίρου μαζί μου. Η υποστήριξη της συζύγου μου με βοήθησε πολύ σε αυτή τη διαδικασία. Ταυτόχρονα, ο πατέρας μου ήταν ένα κίνητρο για μένα να γίνομαι καλύτερο γιατί, αν ζούσε, θα επέμενε να επικεντρωθώ αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και να γίνω καλύτερος».

Για το γεγονός πως πρόκειται για έναν συναισθηματικό άνθρωπο σημείωσε:

«Τα συναισθήματα είναι πολύ σημαντικά στον αθλητισμό, δεν μπορείς χωρίς αυτά. Αλλά είναι επίσης απαραίτητο να μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε και να μην μας κυριεύουν. Είμαι παίκτης ομάδας κα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να παρακινούμε ο ένας τον άλλον. Ειδικά το να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα σε επηρεάζει πολύ. Το θερμό κοινό σε... ανεβάζει και αυτό συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία αν κερδίζεις ή χάνεις για να σε υποστηρίξουν. Στόχος είναι να μπορείς να κάνεις ευτυχισμένους  πολλούς ανθρώπους με τις νίκες και αυτό είναι το κίνητρο μας».