Ο «τελικός» του Άμστερνταμ, μπορεί να περιμένει για την ΑΕΚ

Ο «τελικός» του Άμστερνταμ, μπορεί να περιμένει για την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 09:06 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 02.12.2023

Η ΑΕΚ θα παίξει σε μια... ζαριά το φετινό ευρωπαϊκό της μέλλον στο ματς απέναντι στον Άγιαξ και μάλιστα κυνηγώντας δυο αποτελέσματα, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ασχοληθεί μ' αυτό ο Αλμέιδα και οι παίκτες του

Η ΑΕΚ στο ματς με την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε, έχασε μια τεράστια ευκαιρία να "κλειδώσει" την θέση της στο Conference League, αλλά και να μείνει ζωντανή στην μάχη ακόμα και για την πρώτη θέση του ομίλου. Όμως ακόμα και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η Ένωση έχει ακόμα μια ζαριά, για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό μέλλον στην φετινή σεζόν. Παίζει στις 14 Δεκέμβρη έναν "τελικό" στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, για συνέχεια στο Conference. Και μάλιστα έχοντας δικό της και το αβαντάζ της ισοπαλίας. 

Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό αυτό για την ΑΕΚ και μάλιστα για περισσότερους από έναν λόγους. Είναι και ένα ματς που το θέλουν πολύ και ο Αλμέιδα και οι παίκτες του. Πάλι για περισσότερους από έναν λόγους. Αλλά είναι και ακόμα εξαιρετικά νωρίς, για να το βάλουν στο μυαλό τους. Μέχρι να ταξιδέψουν για την Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, οι "κιτρινόμαυροι" έχουν να δώσουν δυο σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Ένα την Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Άρη και ένα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την προσεχή Κυριακή. 

Όσο σημαντικός και αν είναι ο ευρωπαϊκός "τελικός" με τον Άγιαξ, μοιάζει ακόμα μακρινός για την ΑΕΚ. Για τον Αλμέιδα υπάρχει αυτή την στιγμή μόνο το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Άρη. Τίποτα άλλο. Αυτό είναι και το μήνυμα που έχει περάσει ο Αργεντινός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του. Απόλυτη συγκέντρωση πρώτα στο ματς της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά σ' αυτό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Όλα είναι εξίσου σημαντικά και όλα πρέπει να γίνουν με την σειρά τους. Άλλωστε πάνω σ' αυτή την λογική πορεύτηκε ο Αλμέιδα καθ' όλη την διάρκεια και της περυσινής σεζόν.