Ο Ζαΐρ-Εμερί έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε νοκ-άουτ ματς Champions League
i

Ο Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί / Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images/Ideal Images

Ο Ζαΐρ-Εμερί έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε νοκ-άουτ ματς Champions League

Sportal newsroom 22:33 - 14.02.2023

Ο 16χρονος Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί ξεκίνησε βασικός στο ματς της Παρί με την Μπάγερν για τους «16» του Champions League και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που παίρνει φανέλα βασικού σε νοκ-άουτ ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί έδωσε το βράδυ της Τρίτης (14/02, 22:00) ο Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος του προσέφερε φανέλα βασικού στο μεγάλο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπάγερν Μονάχου για τη φάση των «16» του Champions League.

Κάπως έτσι, ο 16χρονος μέσος έγραψε ιστορία, καθως έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που ξεκινάει βασικός σε νοκ-άουτ αναμέτρηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον Ραϊάν Τσερκί, που είχε πάρει φανέλα βασικού σε ηλικία 17 ετών.

Μάλιστα, ο Ζαΐρ-Εμερί έχει άλλα δύο ρεκόρ με τους Παριζιάνους. Το πρώτο το πέτυχε στην πρεμιέρα της φετινής Ligue 1, παίζοντας κόντρα στην Κλερμόν και έγινε ο νεαρότερος που έκανε ντεμπούτο στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ την 1η Φεβρουαρίου 2023 σκόραρε κόντρα στη Μονπελιέ και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της γαλλικής ομάδας.