Ο Ζέκα αποχαιρετά συγκινημένος την Κοπεγχάγη (vid)

Ζέκα Ροντρίγκες

i

Ζέκα Ροντρίγκες

Ο Ζέκα αποχαιρετά συγκινημένος την Κοπεγχάγη (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:34 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 30.05.2023

O Ζέκα Ροντρίγκες έκλεισε το κεφάλαιο της παραμονής του στη Δανία και είναι έτοιμος για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Η Κοπεγχάγη στέφθηκε μαθηματικά πρωταθλήτρια Δανίας, μία αγωνιστική πριν τη φινάλε. Η νίκη της με 2-1 επί της Βίμποργκ, σε συνδυασμό με την ήττα της Νόρτζελαντ, μετατρέπουν σε διαδικαστικό το ματς με τη Ράντερς την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Ο Ζέκα παρότι δεν αγωνίζεται και έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, ακολούθησε τους συμπαίκτες του και τους συμπαραστάθηκε με την ιδιότητα του αρχηγού.

Ο Πορτογάλος πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ σαν να είχε ενεργή συμμετοχή και χάρηκε με όλη την Κοπεγχάγη. Με τους ποδοσφαιριστές να του αφιερώνουν την κατάκτηση του τίτλου και να τον αποχαιρετούν όπως αρμόζει στην εξαετή προσφορά του.

Ο Ζέκα εμφανώς συγκινημένος, αποχαιρέτησε την ομάδα και την πόλη, πριν την επιστροφή του στην Αθήνα. Ο διεθνής μέσος παραδέχτηκε και ο ίδιος τη συγκίνηση που ένιωσε λίγο πριν το κλείσιμο ενός μεγάλου κεφαλαίου:

«Νιώθω έντονη συναισθηματική φόρτιση. Αλλά είμαι χαρούμενος για την ομάδα, για τους συμπαίκτες του. Ήταν μία καταπληκτική σεζόν, όλοι αξίζουν την επιτυχία, πιο πολύ από κάθε άλλον. Τους παρακολούθησα απ’ έξω πόσο δούλεψαν και πόσο προσπάθησαν. Μου είπαν ότι θα πετύχουν και για μένα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα».

Ο Ζέκα ρωτήθηκε και για το «αντίο» του και σχολίασε: «Φεύγω ως ποδοσφαιριστής, θα παραμείνω οπαδός της Κοπεγχάγης. Η κατάκτηση του νταμπλ ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσω τη συνεργασία μου. Ήθελα το αντίο μου να γίνει με τον καλύτερο τρόπο».