Ο Παναθηναϊκός έχει 15 μέρες για τις «3-4 μεταγραφές» του Αλαφούζου

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

i

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

Ο Παναθηναϊκός έχει 15 μέρες για τις «3-4 μεταγραφές» του Αλαφούζου

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποδεικνύει πως έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του στις μεταγραφές και στις διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του Αλαφούζου.

Η επέκταση του συμβολαίου του Φώτη Ιωαννίδη υπό άκρα μυστικότητα, η ταχύτατη συμφωνία με τον Ζέκα Ροντρίγκες, η επικείμενη απάντηση (θετική ή αρνητική) του Δημήτρη Κουρμπέλη σε ελάχιστο χρόνο και οι συντονισμένες κινήσεις για τον Όντρεϊ Λινγκρ πριν καν αρχίσει το καλοκαίρι, αποτελούν δείγματα των προσπαθειών που καταβάλλουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για να δρουν πιο μεθοδικά και πιο αποτελεσματικά στην αγορά.

Επαρκούν για να πείσουν ότι η διοίκηση του Τριφυλλιού έχει αλλάξει οριστικά πίστα στο επίπεδο της λειτουργίας της; Ναι, ίσως όχι στον ιδεατό βαθμό, αλλά έχει συντελεστεί εμφανής πρόοδος. 

Τα διοικητικά στελέχη που επιφορτίστηκαν με τις σχετικές υποθέσεις τα προηγούμενα χρόνια, πλέον έχουν εξοικειωθεί πλήρως με το αντικείμενο τους. Συγχρόνως, η προσθήκη του Γιάννη Παπαδημητρίου, ενός επαγγελματία με πολυετή πείρα στα μεταγραφικά ζητήματα, θα βοηθήσει πάρα πολύ στους χειρισμούς.

Είναι προφανές ότι αυτή η βελτίωση στην αποτελεσματικότητα της διοίκησης, είναι αναγκαία προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι που έθεσε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ποιοι είναι αυτοί; Τρεις με τέσσερις μεταγραφές βασικών παικτών μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα συγκεντρωθεί η ομάδα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για την έναρξη της προετοιμασίας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ το δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM και η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Την προηγούμενη διετία, ο Παναθηναϊκός καθυστερούσε χαρακτηριστικά στην ολοκλήρωση των μεταγραφών του. 

Αυτή η καθυστέρηση στοίχισε μαζί με άλλες αιτίες, τον αποκλεισμό από τα προκριματικά του Conference League, τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Κυπέλλου, την απώλεια της διαφοράς στο πρωτάθλημα τον προηγούμενο Ιανουάριο. Δεν έφταιξε μόνο η αδυναμία στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά έχει μεγάλο μερίδιο.

Το μήνυμα του Αμορίμ στον Αλεξανδρόπουλο, η συνάρτηση με την υπόθεση Κουρμπέλη και οι προϋποθέσεις επιστροφής
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:35 - 29.05.2023

Το μήνυμα του Αμορίμ στον Αλεξανδρόπουλο, η συνάρτηση με την υπόθεση Κουρμπέλη και οι προϋποθέσεις επιστροφής

Ο Ρούμπεν Αμορίμ έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο στον Αλεξανδρόπουλο ότι δεν τον υπολογίζει. Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός με το... δικό του παιδί.

Συνεπώς, για τον Παναθηναϊκό είναι απαραίτητο να κινηθεί αστραπιαία. Ίσως να μην έχει καταστεί αντιληπτό επειδή το ημερολόγιο δείχνει 28 Μαΐου, αλλά οι 3-4 μεταγραφές σε ένα δεκαπενθήμερο, δεν είναι εύκολο να κλείσουν. Ακόμα και για τους πιο οργανωμένους συλλόγους. Πόσο μάλλον για τους «πράσινους», οι οποίοι έχουν τις αδυναμίες τους.

Από την άλλη, η πρόκριση από τον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν αυτοσκοπός απ’ όλους στο Τριφύλλι. Γιατί θα συντηρήσει το όνειρο του... σεντονιού μετά από χρόνια και ταυτόχρονα, θα εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Άρα, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να δουλέψει με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για τα πιο κρίσιμα ραντεβού του καλοκαιριού...