Πήραν θέση 25 από τις 32 ομάδες στους ομίλους του Champions League και περιμένουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό...

Πήραν θέση 25 από τις 32 ομάδες στους ομίλους του Champions League και περιμένουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό...

Γιώργος Σακελλαρίου 13:02 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 29.05.2023

Στο Champions League είναι ήδη γνωστές οι 25 από τις 32 ομάδες στη φάση των ομίλων. Εκεί που ευελπιστούν να βρεθούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει εκδοθεί η ετυμηγορία…

Οι 25 από τις 32 ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League για τη σεζόν 2023-2024 είναι ήδη γνωστές. Εκεί φυσικά έχουν στόχο να βρεθούν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Όσο κι αν μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, αφού και οι δύο είναι στους ανίσχυρους και ειδικά το «τριφύλλι» θα έχει τρία «αγκάθια» στον δρόμο του.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται η σύνθεση της φάσης των ομίλων όπως και τα τέσσερα γκρουπ, που θα τοποθετηθούν για την κλήρωση. Στα πρωταθλήματα των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων, όλοι οι συμμετέχοντες είναι γνωστοί κι από το πέμπτο της Γαλλίας, απομένει να φανεί τι θα κάνει η Μαρσέιγ, που είναι υποψήφια αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αν οι «πράσινοι» βρεθούν στα playoffs της διοργάνωσης.

Στην Αγγλία, η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμπλήρωσαν τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ. Στην Ισπανία, η Ρεάλ Σοσιεδάδ ακολούθησε τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στη Γερμανία, η Ουνιόν Βερολίνου επικύρωσε την πρώτη πρόκριση στην ιστορία της στο Champions League σε μία τρελή, την τελευταία, αγωνιστική της Bundesliga. Στην Ιταλία, η Νάπολι, η Λάτσιο, η Μίλαν και η Ίντερ θα αγωνιστούν στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει Ρόμα για να μην βρει στον δρόμο του τον Άγιαξ – Οι πιθανοί αντίπαλοι και τα playoffs του Europa League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:56 - 29.05.2023

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει Ρόμα για να μην βρει στον δρόμο του τον Άγιαξ – Οι πιθανοί αντίπαλοι και τα playoffs του Europa League

Ο Άγιαξ ενδέχεται να είναι στους πιθανούς αντιπάλους, γι’ αυτό ο Ολυμπιακός ελπίζει σε κατάκτηση του Europa League από τη Ρόμα για να γλιτώσει τους Ολλανδούς κι έναν γύρο στα προκριματικά.

Τα γκρουπ

Σε περίπτωση επιτυχίας στον τελικό της διοργάνωσης στις 10 Ιουνίου, η Ίντερ θα τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ ή θα πάει στο δεύτερο αν κατακτήσει το τρόπαιο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ένας τελικός που ενδιαφέρει τη Φέγενορντ. Διότι αν ο αγγλικός σύλλογος κερδίσει το τρόπαιο του Champions League, τότε το τελευταίο εισιτήριο για το πρώτο γκρουπ θα καταλήξει στην ομάδα του Ρότερνταμ.

Βλέπει και Γκενκ ο Παναθηναϊκός – Χαμός στο Βέλγιο, Ντνίπρο ή Ζόρια στους πιθανούς αντιπάλους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:07 - 28.05.2023

Βλέπει και Γκενκ ο Παναθηναϊκός – Χαμός στο Βέλγιο, Ντνίπρο ή Ζόρια στους πιθανούς αντιπάλους

Η Γκενκ νίκησε 3-1 τη Μπριζ και έχει πιθανότητες για τον τίτλο ή για να βρεθεί στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός. Η Σαχτάρ πήρε το πρωτάθλημα, αφού νίκησε στο ντέρμπι τη Ντνίπρο, η οποία είναι πιθανή αντίπαλος, όπως και η Ζόρια.

Η 26η ομάδα, φυσικά θα προκύψει από τον νικητή του Europa League ανάμεσα στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο και τη Σεβίλλη, που έχει γράψει ιστορία στον θεσμό. Και στη συνέχεια θα περιμένουν τις έξι ομάδες από τα playoffs, όπου για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι ό,τι καλύτερο να βρίσκονται εκεί η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά τα γκρουπ:

Γκρουπ 1: Νικητής Champions League (Ίντερ ή Φέγενορντ αν το πάρει η Σίτι), νικητής Europa League (Ρόμα ή Σεβίλλη), Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα.

Γκρουπ 2: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Πόρτο, Άρσεναλ.

Γκρουπ 3: Σάλτσμπουργκ, Μίλαν, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας.

Γκρουπ 4: Ουνιόν Βερολίνου, Λανς.

Οι ομάδες που απομένει να καθοριστεί σε ποιο γκρουπ θα βρεθούν, είναι οι εξής: Η Ίντερ στο 1 ή στο 2, η Φέγενορντ στο 1 ή στο 3, η Σαχτάρ Ντόνετσκ που κατέκτησε χθες το πρωτάθλημα Ουκρανίας στο 2 ή στο 3, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Σέλτικ και η Νιούκαστλ στο 3 ή στο 4. Οι τρεις τελευταίες θα το ξέρουν ουσιαστικά μετά τη διεξαγωγή των playoffs.