O Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Λινγκρ, η συμμετοχή στα γκολ και η γεύση του Τσέχου άσου από Λεωφόρο (vid)

Ο Λινγκρ σε μονομαχία με τον Αϊτόρ.

i

©intime

O Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Λινγκρ, η συμμετοχή στα γκολ και η γεύση του Τσέχου άσου από Λεωφόρο (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 08:24 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 29.05.2023

Ο Παναθηναϊκός παλεύει την περίπτωση του Όντρεϊ Λινγκρ, ο οποίος έχει πάρει γεύση από Λεωφόρο. Η συμμετοχή στα γκολ της Σλάβια Πράγας και το εκπληκτικό στοπ του Μπρινιόλι.

Ο Όντρεϊ Λινγκρ είναι ένας ποιοτικός επιθετικός, σε εξαιρετική ηλικία, ο οποίος ποτέ δεν βγήκε από το μυαλό του Παναθηναϊκού.

Το «τριφύλλι» επιχείρησε να τον αποκτήσει τον περασμένο Γενάρη, αλλά εκείνη την περίοδο η Σλάβια Πράγας, η οποία διεκδίκησε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα απαιτούσε αρκετά χρήματα για ν’ αποχωριστεί ένα βασικό στέλεχος στα μισά της σεζόν. Ο Λινγκρ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, οι απαιτήσεις των Τσέχων όπως είναι λογικό έχουν μειωθεί, αφού σε έξι μήνες μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος κι επιπλέον στην ομάδα της Πράγας δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της μεταγραφής.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει σκάουτινγκ για τον συγκεκριμένο παίκτη, τον οποίο άλλωστε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον είδε και σε δύο ματς ζωντανά στο γήπεδο. Ο ταλαντούχος Λινγκρ, που προέρχεται από μία αγορά που δεν σταματάει να παράγει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, πριν από 9,5 μήνες αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας για τα προκριματικά του Conference League.

Ο δεξιοπόδαρος Λινγκρ γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1998 στο Χάβιροφ κι έχει ύψος 1,75. Παίζει κυρίως ως δεκάρι ή δεύτερος φορ, αλλά έχει την ικανότητα ν’ αγωνιστεί και στα άκρα και μόνος του στην κορυφή. Μόνος στην επίθεση, μάλιστα, ήταν και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Αύγουστο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Οστράβα και μετακόμισε στην Καρβίνα, με την οποία έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στις 12/5/17. Μπήκε άμεσα στα βαθιά, αφού έπαιξε εναντίον της Σπάρτα Πράγας. Στις 6 Αυγούστου του 2020 τον αγόρασε κι αφού τον τσέκαρε έναν χρόνο, η Σλάβια Πράγας έναντι 450.000 ευρώ. Ο ίδιος υπέγραψε έως το 2024 κι αυτό δίνει ακόμα διαπραγματευτικό ατού στην ομάδα του.

Το όνειρο

Όταν η Σλάβια απέκτησε τον Λινγκρ, ο προπονητής Γίντριχ Τρπισόφσκι, ο οποίος ήταν φυσικά στον πάγκο στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν απόλυτα ικανοποιημένος. Την απόκτηση του νεαρού παίκτη εκείνη την εποχή επιθυμούσε διακαώς και η Μπάνικ Οστράβα, αλλά η Σλάβια πρόσφερε διπλάσιες αποδοχές και τον έκανε δικό της.

«Η μετακόμιση στη Σλάβια είναι κάτι εξωπραγματικό για μένα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήμουν εδώ πρόσφατα ως οπαδός παρακολουθώντας τα παιδιά να παίζουν στο Champions League, είναι κάτι φανταστικό. Το να είμαι σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο ήταν το όνειρό μου. Είμαι στο καλύτερο κλαμπ της χώρας. Ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτό», είχε πει ο Λινγκρ για τη μεταγραφή στη Σλάβια.

Ο χαφ του μέλλοντος

Ο Τρπισόφσκι, παράλληλα, ανέφερε: «Ο Όντρεϊ είναι πολυσύνθετος επιθετικός παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Στην Καρβίνα ξεκίνησε και στην επίθεση, αλλά σε αυτόν βλέπουμε περισσότερο έναν χαφ του μέλλοντος. Είναι ένας παίκτης που θα έπρεπε τυπολογικά να ενταχθεί σύντομα στο παιχνίδι μας. Είναι αθλητικός, του αρέσει το ποδόσφαιρο, του αρέσουν οι προσωπικές μάχες και είναι συναισθηματικός παίκτης.

Τον είχαμε στο στόχαστρο για πάνω από έναν χρόνο, αλλά από τον χειμώνα οι εμφανίσεις του ανέβηκαν κατακόρυφα, άρχισε να μαζεύει πόντους και να είναι παραγωγικός. Ήμασταν σε επαφή μαζί του και χαιρόμαστε που κατάφερε να έρθει εδώ, διότι βλέπουμε πολλές δυνατότητες σε αυτόν για το μέλλον. Είναι παίκτης για την εθνική ομάδα».

Το στοπ του Μπρινιόλι

Στις 4/8/2022 ο Λινγκρ αγωνίστηκε στην Πράγα εναντίον του Παναθηναϊκού για 57 λεπτά, όταν κι αντικαταστάθηκε με το σκορ στο 2-0. Στο 45’+1’ με εξαιρετικό κοντρόλ (φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό «32») απέφυγε τον Μάγκνουσον και βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, πλάσαρε, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ τον νίκησε απομακρύνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λινγκρ εμπόδισε τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει τη μπάλα κι ακολούθησε το 1-0. 

Στο 2-0 ήταν στην περιοχή, έκανε κίνηση αριστερά στη μεγάλη περιοχή και τράβηξε πάνω του τον Μάγκνουσον για να γίνει τελικά το 2-0 από τον Ουσόρ.

Ο Λινγκρ ήταν βασικός και στη ρεβάνς στην κατάμεστη Λεωφόρο. Σ’ εκείνο το ματς οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι και δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 54’ κι αντικαταστάθηκε στο 61’.

Ένα γκολ ανά 2,68 αγώνες

Ο Λινγκρ (έχει φορέσει το «10» και το «32») στην Καρβίνα έπαιξε σε 80 ματς, είχε 12 γκολ και 3 ασίστ. Στη Σλάβια μετράει σε όλες τις διοργανώσεις 134 παιχνίδια και 50 γκολ. Σημειώνει ένα γκολ ανά 2,68 ματς κι αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι στην αντίπαλη περιοχή. Ο Λινγκρ, λοιπόν, εξελίχθηκε γρήγορα σε βασικό στέλεχος στη Σλάβια. Είναι ποδοσφαιριστής με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τον Σπόραρ και τον Ιωαννίδη. Σε βίντεο που φιλοξενούνται τα highlights του, ένα από τα στοιχεία που διαθέτει είναι οι τρομερές εκτελέσεις με τη μία επαφή εντός περιοχής. Έχει καλά χτυπήματα και σε φάουλ και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και το αριστερό πόδι, ενώ η κεφαλιά δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Η Εθνική

Στην εθνική του ομάδα έχει έξι ματς, χωρίς να έχει σημειώσει γκολ. Το ντεμπούτο του έγινε στις 24 Μαρτίου 2022 στο μπαράζ με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ακολούθησε ένα φιλικό με την Ουαλία και τρία ματς για το τελευταίο Nations League κόντρα σε Ελβετία, Πορτογαλία, Ισπανία. Μπήκε αλλαγή επίσης στο 82’ στον εκτός έδρας αγώνα (0-0) με τη Μολδαβία τον περασμένο Μάρτιο για τα προκριματικά του Euro 2024.

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή του κόντρα στον Παναθηναϊκό: