Το «καυτό» καλοκαίρι της ΑΕΚ στο Champions League - Ημερομηνίες και πιθανοί αντίπαλοι (vid)

ΑΕΚ

i

©Intime

Το «καυτό» καλοκαίρι της ΑΕΚ στο Champions League - Ημερομηνίες και πιθανοί αντίπαλοι (vid)

Κώστας Τόπας 13:14 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 09.05.2023

Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ κατάφερε να βρίσκεται στο Champions League το καλοκαίρι, με την ευχή να μπει στους ομίλους.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Βόλο, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην κατάμεστη «OPAP Arena». Ωστόσο, όταν ο Ματίας Αλμέιδα λέει πως «τίποτα δεν έχει τελειώσει» στην μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, το εννοεί. Και το κατάλαβαν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, όταν πληροφορήθηκαν πως στο πρόγραμμα της σημερινής μέρας δεν υπάρχει ρεπό, αλλά κανονικά απογευματινή προπόνηση.

Παρ' όλα αυτά στις τάξεις των οπαδών των «κιτρινόμαυρων» επικρατεί πανζουρλισμός, από τη στιγμή που η ομάδα τους την Κυριακή (14/05) θα εξασφαλίσει την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου. Οπως επίσης και η εξασφάλιση της συμμετοχής στο Champions League κάνει τους φίλους της Ένωσης να ονειρεύονται για επιτυχίες.

Από σάκο του μποξ ο Αλμέιδα μετέτρεψε την ΑΕΚ σε θριαμβεύτρια των ντέρμπι! (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:15 - 09.05.2023

Από σάκο του μποξ ο Αλμέιδα μετέτρεψε την ΑΕΚ σε θριαμβεύτρια των ντέρμπι! (vids)

Με την άφιξή του στην ΑΕΚ, ο «αρχιτέκτονας» Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να μεταμορφώσει την Ένωση μέσα σε έναν χρόνο, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια, όπου πέρυσι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αρνητικό απολογισμό!

Η ΑΕΚ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Champions League από τον τρίτο προκριματικό γύρο και όχι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, δηλαδή 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, η Ένωση θα δώσει τα πρώτα της ευρωπαϊκά παιχνίδια στις 8-9 και στις 15 Αυγούστου στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών.

Επιπλέον, ό,τι κι αν συμβεί οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι σε ομίλους μέχρι τον Δεκέμβριο και στην καλύτερη περίπτωση σε αυτούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ολα αυτά αν κάνει δύο προκρίσεις, στον τρίτο προκριματικό (8-9 και 15 Αυγούστου) και στα Playoffs (22-23, 29-30 Αυγούστου). 

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στη φιέστα - Sold out τα εισιτήρια με τον Βόλο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:10 - 09.05.2023

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στη φιέστα - Sold out τα εισιτήρια με τον Βόλο

Έφυγαν και τα τελευταία εισιτήρια της αναμέτρησης ΑΕΚ-Βόλος μετά το «διπλό» της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στο «Κλ. Βικελίδης» που σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού την φέρνει με το ενάμιση πόδι στη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο χειρότερο σενάριο, δηλαδή αυτό του αποκλεισμού από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στα Playoffs του Europa League στις 24 και 31 Αυγούστου. Ακόμη κι αν αποκλειστεί εκεί, τότε είναι εξασφαλισμένη η είσοδό της στους ομίλους του Conference League. Αν η Ένωση αποκλειστεί στα Playoffs του Champions League, θα παίξει στους ομίλους του Europa League.

Η συγκλονιστική δήλωση του Αλμέιδα για τον πατέρα του και η κίνηση ανθρωπιάς (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:05 - 09.05.2023

Η συγκλονιστική δήλωση του Αλμέιδα για τον πατέρα του και η κίνηση ανθρωπιάς (vid)

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο Ματίας Αλμέιδα συγκίνησε με τις δηλώσεις του, μέσω των οποίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του, ο οποίος όπως τόνισε αν ζούσε θα ήταν στην κερκίδα...

Η ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει 11,000 βαθμούς την τελευταία τετραετία (φέτος απουσίασε από την Ευρώπη), επίδοση επίσης χαμηλή για το τι μπορεί να συναντήσει στον 3ο προκριματικό γύρο. Ωστόσο, έχει ελπίδες να είναι στους ισχυρούς στην κλήρωση στις 24 Ιουλίου, από την οποία θα προκύψουν έξι ζευγάρια.

Τι θα συναντήσει στα προκριματικά του Champions League

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλοί, αφού περιλαμβάνονται οι ομάδες που θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό. Πρόκειται για τις:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Μόλντε (Νορβηγία)
Αστάνα (Καζακστάν)
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)
Ελσίνκι (Φινλανδία)
Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)
Χέκεν (Σουηδία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)
Νιου Σέιντς (Ουαλία)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
Ζρίνσκι (Βοσνία)
Λίνκολν (Γιβραλτάρ)
Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)
Ράκοβ (Πολωνία)
Βαλμιέρα (Λετονία)
Λάρνε (Βόρεια Ιρλανδία)
Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα)
Εσπεράνζ (Λουξεμβούργο)
Στρούγκα (Β. Μακεδονία)
H πρωταθλήτρια: Δανίας (Κοπεγχάγη ή Νόρτζελαντ)
Τσεχίας (Σπάρτα ή Σλάβια Πράγας)
Κύπρου (Άρης Λεμεσού ή ΑΠΟΕΛ)
Ουγγαρίας (πιθανότατα Φερεντσβάρος)
Ρουμανίας (Φαρούλ ή Στεάουα)
Βουλγαρίας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Λουντογκόρετς)
Σλοβακίας (Ντέμπρετσεν ή Σλόβαν)
Τουρκίας (Γαλατά ή Φενέρμπαχτσε)
Αζερμπαϊτζάν (πιθανότατα Καραμπάγκ)
Αρμενίας (Μπάναντς)
Μολδαβίας (πιθανότατα Σέριφ)
Ισραήλ (πιθανότατα Μακάμπι Χάιφα)

Τέλος, η κλήρωση των Playoffs θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, ενώ στους έξι νικητές ζευγαριών που θα προκύψουν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα προστεθούν η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ Ντόνετσκ και η πρωταθλήτρια Βελγίου (μία εκ των Γκενκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Αντβέρπ).

Tags: