Η συγκλονιστική δήλωση του Αλμέιδα για τον πατέρα του και η κίνηση ανθρωπιάς (vid)

Όσκαρ και Ματίας Αλμέιδα

i

©IG:peladoalmeyda

Η συγκλονιστική δήλωση του Αλμέιδα για τον πατέρα του και η κίνηση ανθρωπιάς (vid)

Κώστας Τόπας 11:05 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 09.05.2023

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο Ματίας Αλμέιδα συγκίνησε με τις δηλώσεις του, μέσω των οποίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του, ο οποίος όπως τόνισε αν ζούσε θα ήταν στην κερκίδα...

Ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς με τον Άρη, δήλωσε ότι θα ήθελε το ματς με τον Βόλο να γινόταν... αύριο, ενώ θυμήθηκε και τον πατέρα του, ο οποίος αν ζούσε θα ήταν στην κερκίδα...

«Είμαι ευγνώμων στον κόσμο. Έχω περάσει από διαφορετικά κλαμπ και είχα πάντα καλή σχέση. Η άφιξή μου εδώ ως άγνωστος έκανε εντύπωση σε κάποιους και για μένα ο κόσμος πρέπει να νιώθει ένα με την ομάδα. Πάντα μας αρέσει να μας θυμούνται με αγάπη και όχι να μας βρίζουν. Φέρω το επίθετο του πατέρα μου και όταν ακούω το επώνυμό μου και όταν ακούω το επίθετό μου δεν μπορώ να μη συγκινηθώ. Αν ζούσε ο πατέρας μου θα ήταν στην κερκίδα και η κερκίδα θα ήταν ακόμα πιο έντονη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος συγκίνησε με τα λόγια του.

Η οικογένεια του Ματίας Αλμέιδα, χτυπήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον κορονοϊό. Τέτοια εποχή πριν δύο χρόνια, ο πατέρας του Αργεντινού τεχνικού, Όσκαρ, έχασε τη μάχη με τον covid, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. Σα να μην έφτανε αυτό, λίγες ημέρες αργότερα, ο Ματίας Αλμέιδα είδε και την μητέρα του να διακομίζεται στο νοσοκομείο, στην προσπάθειά της να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον ιό. Τελικά, η Σίλβια τα κατάφερε κι επέστρεψε στο σπίτι της δίπλα στον γιο της.

«Ενώ είμαι στο κρεβάτι του νοσοκομείου και αναρρώνω από τον COVID-19, εδώ κοντά μου πέθανε ο σύζυγός μου Όσκαρ Αλμέιδα. Μια ολόκληρη ζωή μαζί του και δεν μπόρεσα να τον αποχαιρετήσω όπως ήθελα. Ο Θεός όμως κανονίζει τα πράγματα. Τι να πω, είμαι συντετριμμένη, θα ήθελα να είμαι με όλη μου την οικογένεια, αλλά δεν μπορώ. Όσκαρ, θα είσαι πάντα στην καρδιά μου, σε αγάπησα και θα σε αγαπώ μέχρι την ημέρα που θα ξανασυναντηθούμε, αγάπη της ζωής μου», ήταν το μήνυμα της μητέρας το Ματίας Αλμέιδα στον σύζυγό της, Όσκαρ.

Το σοκ για τον τεχνικό της ΑΕΚ ήταν μεγάλο. Η πρώην ομάδα του Αλμέιδα, Earthquakes σχεδίαζε να κυκλοφορήσει τη νέα της φανέλα για τη νέα σεζόν, ωστόσο ανακοίνωσαν την καθυστέρησή της, από σεβασμό για την απώλεια του πατέρα του Ματίας Αλμέιδα. Ο 48χρονος προπονητής μετά την απώλεια του πατέρα του δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και προσπάθησε να βοηθήσει όλους τους πολίτες της γενέτειρας του, Αζούλ, αγοράζοντας εμβόλια. Κάτι που φυσικά δεν έγινε επιτρεπτό, ωστόσο ο κόσμος τάχθηκε στο πλευρό του και τον στήριξε.

Κι αυτό διότι στην Αργεντινή είχε ξεσπάσει σκάνδαλο στην Αργεντινή με τα «VIP εμβόλια». Τον Φεβρουάριο του 2021 το όριο των 50.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας είχε καταγράψει πάνω από δύο εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όλα αυτά συνετέλεσαν στην παραίτηση του υπουργού Υγείας της Αργεντινής, μετά τις αποκαλύψεις κατά τις οποίες πρότεινε σε φίλους του να πάνε να εμβολιαστούν εκτός σειράς, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να κλείσουν ραντεβού.

«Ο μπαμπάς μου δεν εμβολιάστηκε γιατί αποφάσισαν να εμβολιάσουν τους VIP, τους ανθρώπους που έχουν ένα α’ προφίλ στην κοινωνία», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αλμέιδα, ο οποίος προκειμένου να βοηθήσει τους συμπολίτες του, θέλησε να αγοράσει εμβόλια για όλους, ζητώντας βοήθεια από έναν πολιτικό. Οι προσπάθειες του όμως δεν καρποφόρησαν.

«Πριν από 20 μέρες τηλεφώνησα σε έναν σημαντικό πολιτικό στην Αργεντινή για να τον ρωτήσω. Ήθελα να εμβολιαστώ, ήθελα να πληρώσω για όλα τα εμβόλια για όλους τους πολίτες της Αζούλ, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατό. Είχα τις επαφές για να μπορέσω να τα πάρω και να πληρώσω όλη την Αζούλ, δεν με ένοιαζε τι θα μου κόστιζε. Αν έμενα χωρίς αυτό που είχα, δεν με ένοιαζε γιατί η απώλεια του πατέρα μου και πολλών γνωστών με στενοχώρησε πολύ. Ήμουν πολύ θυμωμένος που ο πατέρας μου δεν μπορούσε να εμβολιαστεί στην Αργεντινή και εμβολιάστηκαν άνθρωποι που δεν είχαν ανάγκη να εμβολιαστούν. Ο θάνατος του πατέρα μου ήταν θλιβερός και τραυματικός, δεν μπόρεσα να τον αποχαιρετήσω.

Δεν κατηγορώ την πολιτική της Αζούλ ή του Νοσοκομείου για τον θάνατο του πατέρα μου, κατηγορώ το σύστημα που είχαμε εδώ και χρόνια, που είναι καταστροφή. Νομίζω ότι μοιράζουμε πολύ άσχημα τους φόρους. Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελα να επενδύσουν χρήματα για να βοηθήσουν τον πληθυσμό. Το σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι, το διαχειρίζεται η κυβέρνηση.

Δόξα τω Θεώ τώρα υπάρχουν πολλοί εμβολιασμένοι σήμερα. Το θέμα με άγγιξε πολύ λόγω του πατέρα μου. Έμαθα να σιωπώ και να κρατώ ορισμένα πράγματα για τον εαυτό μου γιατί δεν αθροίζονται. Αν έλεγα ορισμένα πράγματα δεν θα ήταν για καλό», εξήγησε στα τοπικά Μέσα της Αργεντινής.