Στο Ηράκλειο για να υπογράψει στον ΟΦΗ ο Λουκάο

Στο Ηράκλειο για να υπογράψει στον ΟΦΗ ο Λουκάο

Στέλιος Βαρδάκης • 21:56 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 23.05.2024

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος στόπερ Λουκάο έφτασε στην Κρήτη και θα υπογράψει στον ΟΦΗ.

Ο Λουκάο βρίσκεται ήδη στην Κρήτη.

Ο 28χρονος (23/3/96) κεντρικός αμυντικός έφτασε στο Ηράκλειο το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ. Ο Λούκας Σίλβα Αλφόνσο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα υποβληθεί την Παρασκευή στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο με τους Κρητικούς. Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον υποδέχθηκε ο team manager της ομάδας Σάββας Τσαμπούρης.

Ο ΟΦΗ είχε ξεμείνει με τρεις στόπερ (Βούρος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης), αφού την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου παραχώρησε τον Πασαλίδη στη Σαλερνιτάνα και τον Καρώ στη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα. Αποκτήθηκε ο Μπρεσάν, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά στον τελευταίο αγώνα (κάταγμπα περόνης) με την Κηφισιά και θα μείνει εκτός έως το τέλος της σεζόν.

Έτσι, οι Κρητικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα κι έφεραν τον Λουκάο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά με την Γκουαρανί, στη Serie B της Βραζιλίας, έχοντας συμμετάσχει σε 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό μία ασίστ.

Ο ίδιος έχει θητεία στη Σάο Πάολο, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας κι έχει αγωνιστεί σε Κόπα Λιμπερταδόρες και Κόπα Σουνταμερικάνα. Στη Σάο Πάολο ξεκίνησε το 2013 την καριέρα του κι έως το 2017 μέτρησε 64 αγώνες, 1 γκολ και 2 ασίστ.

Έπαιξε ακόμα στις Αλαγκουένο (90 αγώνες και 5 γκολ), Μιρασόλ (10 ματς), Γκοϊας (5 ματς), Εστορίλ (8 παιχνίδια). Στην πορτογαλική Εστορίλ, βρέθηκε τη σεζόν 2017-18 και είναι η μοναδική φορά, μέχρι να έρθει στην Ελλάδα για τον ΟΦΗ, που βγήκε από την πατρίδα του για να συνεχίσει την καριέρα του.