Οι έξι πιο περίεργοι λόγοι για τους οποίους αναβλήθηκε ένα ματς - Από το φόβο για βόμβα μέχρι την... γιορτή τυριού

Εστία

i

© Intime

Οι έξι πιο περίεργοι λόγοι για τους οποίους αναβλήθηκε ένα ματς - Από το φόβο για βόμβα μέχρι την... γιορτή τυριού

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:53 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 08.04.2023

Από τον φόβο για βόμβα και την... γιορτή τυριού, μέχρι την απουσία ομάδας ή εστίας από τον αγωνιστικό χώρο, οι λόγοι για να αναβληθεί μία αναμέτρηση είναι αρκετοί, όμως υπάρχουν και κάποιοι πολύ περίεργοι που μένουν στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι αναβολές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σπάνιο φαινόμενο, κυρίως στη σύγχρονη εποχή όπου υπάρχει εξέλιξη του αθλήματος σε όλους τους τομείς. Στις μέρες μας, ένας αγώνας μπορεί να μην πραγματοποιηθεί στην ώρα του, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. 

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και έξι περιπτώσεις αναμετρήσεων, οι οποίες δεν διεξήχθησαν για έναν περίεργο λόγο. Πάμε να δούμε λοιπόν τις πιο παράξενες αιτίες, η οποίες ήταν ικανές να αναβάλλουν ένα ματς.

Ο φόβος για βόμβα στο «Όλντ Τράφορντ»

Για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2015/16 της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλήθηκε να υποδεχτεί την Μπόρνμουθ στο «Όλντ Τράφορντ». Η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν πραγματοποιήθηκε στην προγραμματισμένη μέρα, καθώς ένα περίεργο πακέτο το οποίο βρισκόταν στις τουαλέτες του γηπέδου προκάλεσε μεγάλο πανικό στους οπαδούς κι όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να εκκενωθεί το γήπεδο καθώς υπήρχαν σκέψεις ότι μέσα στο πακέτο υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός, αν και μετά από περαιτέρω έρευνα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν βόμβα. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της Premier League, που αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας εδώ και 24 χρόνια.

Το ματς επαναπρογραμματίστηκε για τις 17 Μαΐου, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κερδίζει με 3-1 χάρη στα γκολ των Γουέιν Ρούνεϊ, Μάρκους Ράσφορντ και Άσλεϊ Γιανγκ.

Η έλλειψη μίας εστίας

Σε ένα πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας της Αγγλίας (South West Peninsula League), ο αγώνας μεταξύ της γηπεδούχου Teignmouth και της Crediton United έπρεπε να ακυρωθεί λόγω έλλειψης της μίας από τις δύο εστίες του γηπέδου. Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία των νέων τερμάτων είχε γίνει λίγες μέρες πριν το ματς, όμως η καθυστέρηση στην παράδοση της μίας οδήγησε στην αναβολή του.

Η επίδειξη του τυριού που νίκησε το ποδόσφαιρο

Το 2015, η Frome Town μετέφερε έναν αγώνα εναντίον της Chippenham Town σε άλλη ημερομηνία, καθώς εκείνη τη μέρα ήταν προγραμματισμένη στην πόλη μία πολύ γνωστή επίδειξη τυριού (Frome Cheese Town), η οποία είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένου ότι η εκδήλωση προσελκύει χιλιάδες κόσμο, προηγήθηκε η γιορτή του τυριού από τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η έκρηξη ασθένειας... προ covid εποχή

Το 1997, το εντός έδρας ματς της Μίντλεσμπρο κόντρα στην Μπλάκμπερν αναβλήθηκε, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν 16 διαθέσιμους παίκτες για την αποστολή. Συγκεκριμένα, 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, στο στρατόπεδο της Μίντλεσμπρο πραγματοποιήθηκε έκρηξη ασθένειας, με τον αγγλικό σύλλογο να θυμίζει... νοσοκομείο.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, είναι πως οι αρχές τιμώρησαν την Boro με αφαίρεση -3 βαθμών και πρόστιμο 50.000 λιρών, καθώς διαφώνησαν με την απόφαση της ομάδας να μην αγωνιστεί με τους εναπομείναντες υγιείς ποδοσφαιριστές.

Η αναβολή αγώνα στη Μασσαλία λόγω... Μαντόνας

Το 2009, μία αναμέτρηση της Μαρσέιγ εντός έδρας χρειάστηκε να αλλάξει μέρα, καθώς πριν λίγες μέρες στο «Στάδιο Βελοντρόμ» υπήρξε ένα περίεργο σκηνικό. Συγκεκριμένα, σε μία συναυλία της Μαντόνα σε αυτό το γήπεδο, η κατάρρευση του stage δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο και είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει «άστεγη» τη γαλλική ομάδα.

Η Ροσαλία αποδοκιμάστηκε από το κοινό σε συναυλία, έπειτα από μία σημαία που σήκωσε (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:33 - 29.03.2023

Η Ροσαλία αποδοκιμάστηκε από το κοινό σε συναυλία, έπειτα από μία σημαία που σήκωσε (vid)

Η γνωστή Ισπανίδα τραγουδίστρια Ροσαλία, συνεχίζει τις συναυλίες της στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει, ενώ ένα σκηνικό στην Παραγουάη έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Η διαφωνία για την ώρα διεξαγωγής του ματς που έμεινε στην ιστορία

Το 1996, η αναμέτρηση μεταξύ της Εσθονίας και της Σκωτίας στο Ταλίν για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998, αναβλήθηκε καθώς υπήρξε διαφωνία σχετικά με την ώρα έναρξης. Οι Σκωτσέζοι θεώρησαν πως οι προβολείς του γηπέδου είναι ανεπαρκείς και ζήτησαν από τη FIFA να μη γίνει το ματς τόσο αργά.

Στη συνέχεια, η απόφαση της ομοσπονδίας για την αλλαγή της ώρας έφερε την αντίδραση των Εσθονών, οι οποίοι αρνήθηκαν να βγουν στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη του αγώνα, με μία ομάδα μόνο παραταγμένη στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έφερε κατευθείαν το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή. Τέλος, η απόφαση ήταν να επαναπρογραμματιστεί το ματς, στο Stade Louis II του Μονακό, το οποίο για κάποιο λόγο ήταν ο τόπος διεξαγωγής οποιουδήποτε ουδέτερου αγώνα εκείνη την εποχή.