Οι επιδόσεις στην Opap Arena συγκρίνονται πλέον μόνο με την ΑΕΚ του '90
i

ΑΕΚ, πανηγυρισμοί/©intime

Οι επιδόσεις στην Opap Arena συγκρίνονται πλέον μόνο με την ΑΕΚ του '90

Κώστας Τσίλης 08:15 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 26.02.2023

Η φετινή επίδοση με τις 14 συνεχόμενες νίκες μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορούν να συγκριθούν μόνο με την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς της δεκαετίας του '90

Στο ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πλέον το αμέσως προηγούμενο μεγαλύτερο σερί, που ήταν τη σεζόν 1999-2000, πήγε ήδη... περίπατο. Και από εδώ και πέρα οι εντός έδρας επιδόσεις της ομάδας του Αλμέιδα, μπορούν να συγκριθούν μόνο με την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς την δεκαετία του '90. 

Η ΑΕΚ έχει να δώσει ακόμα ένα παιχνίδι εντός έδρας για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και μάλιστα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ενώ έχει μπροστά της και ακόμα πέντε ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τα Play Offs του πρωταθλήματος. Επομένως στην ιδανική περίπτωση, μπορεί να φτάσει τις 19 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες. 

Για να μπορέσει κάποιος να βρει μια αντίστοιχη επίδοση, ακόμα και μ' αυτή που ήδη έχει πετύχει η ΑΕΚ, θα πρέπει να πάει πίσω μέχρι και τη σεζόν 1992-93. Τότε που η Ένωση είχε κατακτήσει το δεύτερο από τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Εκείνη τη σεζόν είχε κάνει 17 νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με λίγα λόγια είχε κερδίσει όλα τα εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος. Ενώ είχε προσθέσει και έξι εντός έδρας νίκες για το κύπελλο.

Το σύνολο δηλαδή εκείνη τη σεζόν, ήταν 23 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, κάτι που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να πιάσει η φετινή ΑΕΚ. Βεβαίως υπάρχει ένας αστερίσκος για τη σεζόν 1992-93. Ενδιάμεσα στο εντός έδρας ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο, είχε κερδίσει μεν στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ήταν στην παράταση με 2-1. Το κανονικό παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο με 1-1. Επομένως απολύτως τυπικά, το... σερί είχε σπάσει, καθώς εκείνο το ματς ήταν μεσούσης της σεζόν. 

Πάντως σε κάθε περίπτωση, οι επιδόσεις που έχει μέχρι τώρα η ΑΕΚ στο καινούργιο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι εντυπωσιακές. Εκτός από τις 14 σερί νίκες σε 14 ματς, έχει πετύχει συνολικά 37 γκολ και έχει δεχθεί μόλις δυο. Ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει ομάδα που να κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μέσα στην Opap Arena.