Οι κορυφές του Κοτάρσκι τραβούν τα βλέμματα της εθνικής Κροατίας

Ντομινίκ Κοτάρσκι

i

© Intime

Οι κορυφές του Κοτάρσκι τραβούν τα βλέμματα της εθνικής Κροατίας

Μάνος Τσαλγατίδης 12:35 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 31.01.2024

O Nτομινίκ Κοτάρσκι διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο στην πατρίδα του.

Μέσα στους πιο καθοριστικούς παίκτες της, μέχρι τώρα, πορείας του ΠΑΟΚ είναι ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, με τον Κροάτη τερματοφύλακα στη δεύτερη του σεζόν με τον Δικέφαλο να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια, δίνοντας βαθμούς, σε αρκετές περιπτώσεις στους «ασπρόμαυρους».

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο κίπερ των «ασπρόμαυρων» νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ήταν εκεί που χρειάστηκε, πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις, ειδικά στο τέλος απέναντι στον Μλαντένοβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του και την ποιότητα του.

Συνολικά στη Super League, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο «ρεκόρ», αφού δέχεται ένα γκολ για κάθε 120 λεπτά αγώνα, ενώ μοιράζεται την κορυφή αναφορικά με τις Clean Sheet, με τον πρώην κίπερ του Δικεφάλου και νυν του Ολυμπιακού, Αλέξανδρο Πασχαλάκη, καθώς αμφότεροι έχουν από εννέα.

Παράλληλα, οι συνολικά 50 επεμβάσεις του στα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος των κατατάσσουν στην πέμπτη θέση της σχετικής κατηγορίας, και στην πρώτη, όσον αφορά τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, μόνο ο Κοτάρσκι και ο Καπίνο έχουν το απόλυτο με 20/20 συμμετοχές, με τον Κοτάρσκι να έχει αγωνιστεί 1800 λεπτά.

Oι εμφανίσεις του εώς τώρα δεν παιρνούν απαρατήρητες στην πατρίδα του την Κροατία και έτσι ήδη έχει ξεκινήσει η κουβέντα για την κλήση του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Οι συμπατριώτες του 23χρονου πορτιέρε παραθέτουν τα πεπραγμένα του τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Δικεφάλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως διανύει μια «από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του».

Αφορμή για την εκ νέου ενασχόληση μαζί του ήταν οι καθοριστικές του επεμβάσεις στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ κάνουν ιδιαίτερη μνεία, πέραν των «ανέπαφων εστιών», και στην ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια, σημειώνοντας πως είναι ο κορυφαίος στο ελληνικό πρωτάθλημα σε αυτόν τον τομέα.

Όσο για την Εθνική, αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα πως «δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να παλέψει για μια θέση ανάμεσα στους τρεις τερματοφύλακες στο Euro, αλλά ο Κοτάρσκι αξίζει σίγουρα να ακουστεί πολύ περισσότερο για την Εθνική Ανδρών». Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως ήδη τον έχει στο μπλοκάκι του για μελλοντικές κλήσεις.