Οι νέες φανέλες της εθνικής Ιταλίας επιβεβαιώνουν το... γούστο τους (pics)
i

Η δεύτερη εμφάνιση της Ιταλίας / Screenshot via adidas.co.uk official site

Οι νέες φανέλες της εθνικής Ιταλίας επιβεβαιώνουν το... γούστο τους (pics)

Πάνος Μαλακτάρης • 14:32 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Οι «Ατζούρι» περνάνε σε νέα χορηγική εποχή μετά την επικύρωση της συμφωνίας τους με την Adidas με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό

Η σχέση των Ιταλών με τη μόδα ήταν ανέκαθεν ισχυρή. Παραπάνω από ισχυρή δηλαδή, μιας και οι γείτονές μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι θα λέγαμε με την καλαισθησία και το ωραίο ντύσιμο. Μια καλαισθησία που οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως εδώ και πολλά χρόνια συνοδεύει το εκάστοτε αντιπροσωπευτικό συγκρότημά τους σε κάθε του εμφάνιση, σε κάθε διοργάνωση, ενώ ακόμη και οι ομάδες της Serie A μας έχουν κι αυτές συνηθίσει σε αν μη τι άλλο ωραίες επιλογές. 

Έτσι και τώρα, όπου έφτασε το τέλος της συνεργασίας της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με την puma, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη αυτής με την adidas. Το αποτέλεσμα είναι -χωρίς ίχνος εκ μέρους μας διάθεσης μαύρης διαφήμισης- πραγματικά εντυπωσιακό, με το στοιχείο πάνω στο οποίο βασίζεται όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση να είναι το μάρμαρο. Όσοι έχουν επισκεφτεί την Ιταλία θα έχουν διαπιστώσει το πόσο αντιπροσωπευτικό είναι στην κουλτούρα και την αρχιτεκτονική της χώρας ανά τους αιώνες το ιδιαίτερο αυτό πέτρωμα. 

Η πρώτη εμφάνιση είναι όπως πάντα μπλε, ενώ η δεύτερη, η οποία προσωπικά μας αρέσει ιδιαίτερα, είναι λευκή με μπλε λεπτομέρειες. Το μπουφάν που φορούν οι αθλητές κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου καθώς και μια πλήρης συλλογή προπονητικού υλικού είναι ήδη διαθέσιμη για αγορά μέσω του επίσημου site της adidas, με τη ζήτηση να είναι ήδη υψηλή σύμφωνα με αναφορές από τη γείτονα χώρα. 

Screenshot via adidas.co.uk official site

Ας δούμε τι δήλωσαν σχετικά ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ο CEO της εταιρίας αθλητικής ένδυσης. Γκαμπριέλε Γκράβινα: «Σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και είμαστε περήφανοι για τη νέα συνεργασία μας. Εδώ και 113 χρόνια, οι εθνικές ομάδες της Ιταλίας αντιπροσωπεύουν ένα σύμβολο στυλ και αξιών σε όλο τον κόσμο. Το μπλε των 'ατζούρι' είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που ενώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών, φύλων και κοινωνικών τάξεων. Μαζί με ένα ισχυρό στοιχείο μίας ταυτότητας την οποία και ενισχύουμε μέσω αυτής της νέας συνεργασίας»

Ενώ από τη μεριά του ο Μπγιορν Γκούλντεν συμπλήρωσε: «Η Ιταλία είναι από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες εθνικές ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είμαστε πολύ περήφανοι που την καλωσορίζουμε στην οικογένεια της adidas, ενώ παράλληλα είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη νέα σειρά προϊόντων μας με τον κόσμο».  

Screenshot via adidas.co.uk official site

H νέα εμφάνιση θα φορεθεί για πρώτη φορά αύριο (18/1) στο φιλικό μεταξύ των ομάδων κάτω των 18 ετών με αντίπαλο την Ισπανία. Εμείς πάντως ανυπομονούμε να δούμε και το πρώτο επίσημο ματς της «σκουάντρα ατζούρα», αναμφισβήτητα.