Οι οπαδοί της Μπέτις πέταξαν χιλιάδες παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο (vids)
i

Ρεάλ Μπέτις/©Twitter

Οι οπαδοί της Μπέτις πέταξαν χιλιάδες παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο (vids)

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:12 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Παγκόσμια συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν οι απίστευτες εικόνες στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι οπαδοί της Μπέτις έκαναν για μία ακόμη φορά περήφανους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους και τη διοίκηση, κερδίζοντας δικαιωματικά το σεβασμό των υποστηρικτών άλλων συλλόγων εντός και εκτός Ισπανίας. Συνέχισαν και φέτος την παράδοση, ρίχνοντας κουκλάκια και άλλα παιχνίδια γύρω από τον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-0). 

Η Ρεάλ Μπέτις ευχαρίστησε μέσω των social media τους οπαδούς της, κάνοντας την εξής ανάρτηση: «Και φέτος, ΘΕΑΜΑ.»

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Η ετήσια δωρεά με αρκουδάκια της Ρεάλ Μπέτις είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα στο (ισπανικό) ποδόσφαιρο». Ένας άλλος ανέφερε: «Μπράβο παιδιά!!! Εξαιρετική δουλειά ως συνήθως! Συγχαρητήρια και σε αυτούς τους καταπληκτικούς θαυμαστές!! Οπαδός της Νιούκασλ Γιουνάιτεντ σχολίασε: «Η Νιούκασλ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, είναι μια φανταστική ιδέα και θα κάνει πολλά παιδιά πολύ χαρούμενα». Ένας οπαδός της Γουέστ Χαμ πρόσθεσε: «Αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχω δει εδώ και καιρό, θα πρέπει να το υιοθετήσουμε εδώ».

Το έθιμο ονομάζεται teddy bear toss και ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου του 1993. Ήταν ιδέα του Ντον Λάρσον, του εμπορικού διευθυντή της ομάδας χόκεϊ επί πάγου Kamloops Blazers. Εκείνη την ημέρα οι οπαδοί πέταξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα 2,400 αρκουδάκια. Δείτε το σχετικό βίντεο. 

Άρεσε φυσικά σε όλους γιατί ο σκοπός ήταν ιερός. Τα παιχνίδια κατέληγαν σε νοσοκομεία και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το ρεκόρ ρίψεων (52.341) καταγράφηκε σε ένα παιχνίδι των Hershey Bears.   

Στις ημέρες μας οι οπαδοί ρίχνουν τα παιχνίδια με το που σημειώνεται το πρώτο γκολ σε παιχνίδι του χόκεϊ επί πάγου. Το ματς διακόπτεται για αρκετά λεπτά και οι παίκτες διασκεδάσουν αφάνταστα, κάνοντας σαν μικρά παιδιά μέσα στο γήπεδο. Το δύσκολο κομμάτι είναι η περισυλλογή που ακολουθεί αλλά κανένας δεν γκρινιάζει.