Τα κατάφερε μετά από καιρό η Ατλέτικο, συνε«χ»ίζουν μαζί οι Μπιλμπάο και Μπέτις
i

Ζοάο Φέλιξ / © Intime

Τα κατάφερε μετά από καιρό η Ατλέτικο, συνε«χ»ίζουν μαζί οι Μπιλμπάο και Μπέτις

Sportal newsroom 00:40 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 13.01.2023

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ένα μήνα μετά το τελευταίο της παιχνίδι στη La Liga επέστρεψε στις νίκες, την ώρα που το ντέρμπι μεταξύ Μπέτις και Μπιλμπάο έληξε δίχως νικητή και γκολ.

Επιστροφή στη δράση για την La Liga, έπειτα από ένα μήνα και κάτι, περιλάμβανε το σημερινό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, με την Ατλέτικο να επικρατεί της Έλτσε με 2-0 την ώρα που Μπέτις και Μπιλμπάο έμειναν στο μηδέν.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να γυρίσει από τη διακοπή με νίκη κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, σκοράροντας εις διπλούν στην έδρα της. Την αρχή έκανε ο Ζοάο Φέλιξ στο 56ο λεπτό, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 1-0. Αυτός που ακολούθησε ήταν ο Αλβάρο Μοράτα, με τον Ισπανό φορ να πραγματοποιεί μία εξαιρετική ενέργεια και να αφήνει «άγαλμα» τον Μπαντία, στο 74’.

Αφετέρου, υπήρξε και το ντέρμπι της πέμπτης θέσης με τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να αδυνατούν να κερδίσουν εκείνους του Μάνουελ Πελεγκρίνι (0-0), στην εκτός έδρας αναμέτρησης. Το παιχνίδι έκανε κακό και στις δύο ομάδες οι οποίες πρώτον έδωσαν την ευκαιρία στη Σοσιεδάδ να αυξήσει τη διαφορά και δεύτερον κινδυνεύουν να πέσουν εκατέρωθεν στη βαθμολογία.

Τέλος, η Ράγιο Βαγιεκάνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Χιρόνα, εκτός έδρας, και να αναρριχηθεί στην κατάταξη, αφού η «λευκή βούλα» ήταν σωτήρας για τους γηπεδούχους και στα δύο τέρματα που πέτυχαν (2-2). Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 μόλις στο δύο για να ισοφαρίστουν στο 31’ από τον Καστεγιάνος. Και αφού ξαναπήραν προβάδισμα με τον Παλασόν στο 61’, ο διαιτητής έδειξε ξανά πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σαΐς διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.