Πρωτοφανής αυτοκριτική από τον Ντιέγκο Σιμεόνε
i

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε/ Screenshot, via Twitter

Πρωτοφανής αυτοκριτική από τον Ντιέγκο Σιμεόνε

Πάνος Μαλακτάρης • 19:08 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Παραμονές της επιστροφής στη δράση στα γήπεδα της La Liga ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς τους παίχτες του

Ο συχνά ιδιόρρυθμος και πάντα ιδιαίτερος χαρακτήρας του Αργεντινού τεχνικού μας χάρισε ακόμη μια ξεχωριστή στιγμή, μία μόλις μέρα πριν την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Ισπανία. Στη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση με την Έλτσε (29/12) αποφάσισε να στηρίξει ανοιχτά τους παίχτες του, παίρνοντας την όποια ευθύνη επάνω του. 

«'Εχουμε μια εξαιρετική ομάδα και 4 παίχτες μας έλαβαν μέρος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ίσως αυτός που δεν κάνει το καλύτερο που μπορεί να είναι τελικά ο προπονητής». Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε εξαιρετικό σύνολο, είμαι αυτός που πρέπει να βελτιωθεί ώστε να μπορέσουν και οι παίχτες με τη σειρά τους να ανεβάσουν το επίπεδό τους». 

«Με εξαίρεση τον Τρίπιερ και τον Σουάρεζ, είναι οι ίδιοι παίχτες που κέρδισαν το τελευταίο πρωτάθλημα. Η ραχοκοκκαλιά είναι όλη εδώ, ο Κορρέα, ο Καράσκο, ο Ζοάο Φέλιξ, ο Χιμένεθ, ο Γκριεζμάν. Οπότε προς ώρας, αυτός που δείχνει να μη τα καταφέρνει, είμαι εγώ, ο προπονητής»

Η Ατλέτικο θυμίζουμε πως κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021, ωστόσο έκτοτε δεν έχει καταφέρει να κοντράρει τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα.  Ο Σιμεόνε ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «η Ατλέτικο είναι πιο δυνατή όταν έχει γονατίσει. Χρειαζόμαστε δύναμη και έχουμε αποδείξει πως γνωρίζουμε τον τρόπο να βγαίνουμε από παρόμοιες καταστάσεις». Δε μένει παρά να δούμε κατά πόσο θα βγεί στο γήπεδο για τους Ροχιμπλάνκος όλη αυτή η ενέργεια.