Οι πρωτιές της ΑΕΚ - Καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, κορυφαίος σκόρερ, όμως ο Αλμέιδα θέλει κάτι ακόμη....
i

Σέρχιο Αραούχο, Νίκλας Ελίασον/©intime

Οι πρωτιές της ΑΕΚ - Καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, κορυφαίος σκόρερ, όμως ο Αλμέιδα θέλει κάτι ακόμη....

Κώστας Τσίλης 08:48 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 15.02.2023

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, όπως και τον πρώτο σκόρερ, αλλά η πρωτιά που ήθελε περισσότερο απ' όλες ο Αλμέιδα είναι άλλη

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Είναι και η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Έχει και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Προφανώς και όλα αυτά ικανοποιούν απόλυτα τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς επί της ουσίας αποτελούν την απόδοση σε αριθμούς, της αγωνιστικής εικόνα που δείχνει η ΑΕΚ στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια πρωτιά σε στατιστική κατηγορία, που ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε πιο πολύ από κάθε άλλη. Η ΑΕΚ είναι πρώτη ομάδα σε ασίστ στο πρωτάθλημα. Και στην πρώτη τριάδα στην σχετική ατομική κατηγορία, έχει τρεις ποδοσφαιριστές της. Η ΑΕΚ έχει δώσει συνολικά 31 ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο Σέρχιο Αραούχο είναι πρώτος με επτά και ακολουθούν ο Ελίασον με τον Φερνάντες που έχουν από έξι. Ενώ τρεις έχουν δώσει ο Άμραμπατ, ο Μάνταλος και ο Λιβάι Γκαρσία.

Φυσικά ο λόγος που ο Αλμέιδα ξεχωρίζει αυτή την στατιστική κατηγορία και την πρωτιά απ’ όλες τις άλλες, έχει να κάνει με την ομαδικότητα που θέλει να βλέπει στο γήπεδο. Είναι κάτι που έχει δουλέψει πολύ μέσα στην προπόνηση. Τον τρόπο δηλαδή που οι ποδοσφαιριστές του θα ψάχνουν για να δώσουν σε συμπαίκτη το γκολ και όχι να το βάλουν οι ίδιοι. Και είναι κάτι που το βλέπει να αποτυπώνεται και στους αριθμούς, αλλά να έχει γίνει και σε πολλές φάσεις φέτος, που παίκτες της ΑΕΚ είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν οι ίδιοι, αλλά προτίμησαν να σιγουρέψουν το γκολ. Όπως έγινε με τον Ελίασον και τον Φαν Βέερτ, στο τρίτο γκολ απέναντι στον Λεβαδειακό.

Ο Αλμέιδα βλέπει με τεράστια ικανοποίηση έναν παίκτη γεννημένο σκόρερ όπως είναι ο Αραούχο, να είναι ο πρώτος στις ασίστ όχι μόνο στην ομάδα, αλλά σ’ ολόκληρο το πρωτάθλημα. Όπως και τεράστια ικανοποίηση για τον τεχνικό της ΑΕΚ, είναι ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, που είναι ο Γκαρσία, να έχει δώσει παράλληλα και τρεις ασίστ. Και φυσικά έχει μεγάλη σημασία, πως πλέον ο Αλμέιδα έχει ξανά έτοιμο τον Ελίασον. Ο Σουηδός ήταν πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα πριν τον τραυματισμό του. Έχει πλέον επιστρέψει ήδη και σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά από την περασμένη Δευτέρα και στις ασίστ.