ΑΕΚ: «Καταστρατηγούνται οι κανόνες του πρωταθλήματος»
i

Ατρόμητος - ΑΕΚ/©Intime

ΑΕΚ: «Καταστρατηγούνται οι κανόνες του πρωταθλήματος»

Κώστας Τσίλης 17:24 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:50 - 14.02.2023

Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως η σημερινή απόφαση για την τύχη του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο, ακουμπά και επηρεάζει συνολικά την λειτουργία του πρωταθλήματος καθώς καταρρίπτει προβλέψεις του ΚΑΠ.

Η ΑΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε έχει επί της ουσίας καθορίσει τα επόμενα βήματά της, μετά την πρωτόδικη απόφαση για την τύχη του ματς με τον Ατρόμητο. Βήματα που οδηγούν στην Επιτροπή Εφέσεων. Ωστόσο στην ΑΕΚ υπάρχει ένας προβληματισμός που αφορά το σκεπτικό της απόφασης και ακουμπά γενικότερα τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, τούδε και στο εξής.

Διότι εκείνο που επεσήμαιναν νομικοί κύκλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, πως «η σημερινή απόφαση δημιουργεί μέγα ζήτημα όσον αφορά την έννοια της αντικειμενικής ευθύνης, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του αθλητικού δικαίου. Και βάσει αυτού και για τον ΚΑΠ και για τους όρους που θέτει η προκήρυξη του πρωταθλήματος».

Αυτό που λένε από την ΑΕΚ είναι πως «οι κανονισμοί για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος είναι πολύ συγκεκριμένοι ως προς τον καταλογισμό των ευθυνών των γηπεδούχων ομάδων, φυσικά και για το τι είναι γηπεδούχος ομάδα και γενικότερα για το πως ορίζεται το πεδίο των ευθυνών που αντιστοιχούν στον καθένα. Η απόφαση σήμερα τα καταρρίπτει όλα αυτά, καταρρίπτει τις προβλέψεις των κανόνων βάσει των οποίων γίνεται το πρωτάθλημα».

Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως ο ΚΑΠ ορίζει σαφώς τις ευθύνες της γηπεδούχου ομάδας. Χωρίς πουθενά να κάνει την διάκριση για το που ανήκει το γήπεδο, ούτε προβλέπει να γίνει τέτοιου είδους… αναζήτηση για να καταλογιστούν οι ευθύνες. Ως εκ τούτου αυτό που πρακτικά κάνει η απόφαση, λένε στην ΑΕΚ, είναι να καταρρίπτει τον ΚΑΠ.