Πότε αναμένεται η απόφαση της έφεσης της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο
i

Ατρόμητος - ΑΕΚ/©Intime

Πότε αναμένεται η απόφαση της έφεσης της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο

Sportal newsroom 15:43 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 14.02.2023

Το πειθαρχικό όργανο της Super League δικαίωσε τον Ατρόμητο κι αποφάσισε τον επανορισμό του αγώνα με την ΑΕΚ, η οποία ετοιμάζεται να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων εναντίον της απόφασης για όσα έγιναν στο Περιστέρι. Ολα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League ενημέρωσε ότι θα διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ σε νέα ημερομηνία, λόγω έλλειψης υπαιτιότητας της ομάδας του Περιστερίου. Η Ένωση από την πλευρά της, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να κάνει προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων εναντίον της πρωτόδικης απόφασης για όσα έγιναν στο Περιστέρι.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της η ΑΕΚ έκανε λόγο για πόλεμο που δέχεται η ομάδα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Μία τοποθέτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού, ο οποίος απάντησε στους «κιτρινόμαυρους», λέγοντας πως «όλα όσα κάνουμε εδώ και χρόνια είναι σε διαφάνεια και όχι στο παρασκήνιο».

Οσον αφορά την έφεση που αναμένεται να καταθέσει η ΑΕΚ, υπάρχει προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών, μέχρι και την Πέμπτη δηλαδή (16/02). Επειτα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί την επόμενη εβδομάδα κι αυτό διότι η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει συνήθως τις Τετάρτες. Και τις περισσότερες φορές εκδίδει τις αποφάσεις της εντός μιας εβδομάδας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες ώστε να βγει η ετυμηγορία ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Το πιο ρεαλιστικό είναι να εκδοθεί απόφαση στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας. Και η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, με βάση το πρόγραμμα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί η ΑΕΚ είναι στο διήμερο 8-9 Μαρτίου.

Μαζί με την ΑΕΚ, στην εκδίκαση της έφεσης, θα κληθεί να παραστεί και ο Ατρόμητος ως εγκαλούμενος βάσει της ένστασης που είχε κάνει η Ένωση. Από την άλλη δεν έχουν το δικαίωμα να παρευρεθούν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι δύο ομάδες που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ως έχοντες έννομο συμφέρον.

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS), ωστόσο εδώ μπαίνει η χρονική πίεση που υπάρχει για την επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου, εν όψει των Playoffs.