ΑΕΚ: Σιμάνσκι και άλλοι… εφτά δημιουργούν «πονοκέφαλο» στον Αλμέιδα
i

Νταμιάν Σιμάνσκι/©intime

ΑΕΚ: Σιμάνσκι και άλλοι… εφτά δημιουργούν «πονοκέφαλο» στον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 20:32 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:48 - 14.02.2023

Ο Αλμέιδα θα πρέπει αφενός να επιλέξει δυο ματς στα οποία θα χάσει τον Σιμάνσκι που συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και ανησυχεί για ακόμα εφτά παίκτης της ΑΕΚ που είναι στο όριο των τριών

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε κρατήσει μακριά και με… κλειστά αφτιά τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, απ’ όλο αυτό που είχε ακολουθήσει μετά απ’ όσα έγιναν στο Περιστέρι. Το ίδιο θα κάνει και τώρα μετά την πρωτόδικη απόφαση για την τύχη του ματς με τον Ατρόμητο. Για τον Αργεντινό τεχνικό, έχουν σημασία μόνο ζητήματα αμιγώς αγωνιστικά. Και απ’ αυτά έχει πολλά και να ασχοληθεί και να… πονοκεφαλιάσει.

Η ασχολία θα είναι από αύριο, μετά το σημερινό ρεπό, για την δουλειά πάνω στο αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Ο πονοκέφαλος, αφορά τις κίτρινες κάρτες που μαζεύτηκαν πολλές και σε πολλούς. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι στο ματς με τον Λεβαδειακό, συμπλήρωσε επτά. Αυτό σημαίνει πως θα απουσιάσει στα δυο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που είναι με ΠΑΟΚ εκτός, Αστέρα Τρίπολης εντός, ΟΦΗ εκτός και Ολυμπιακό εντός. Και εκκρεμεί και το ματς με τον Ατρόμητο.

Η προφανής επιλογή για τον Αλμέιδα, είναι να μην έχει τον Πολωνό χαφ στα παιχνίδι με Αστέρα και ΟΦΗ. Όμως μένει να φανεί τι θα επιλέξει τελικά ο Αργεντινός τεχνικός. Εξάλλου για τον Αστέρα έχει δηλωθεί να εκτίσει την μια αγωνιστική από τις τέσσερις κάρτες που συμπλήρωσε και ο Αρόλντ Μουκουντί.

Όμως ο προβληματισμός από τις κίτρινες κάρτες, δεν περιορίζεται για τον Αλμέιδα στην επιλογή των δυο παιχνιδιών στα οποία θα εκτίσει ποινή ο Σιμάνσκι. Υπάρχουν συνολικά επτά ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που βρίσκονται στο όριο των τριών καρτών και με μια ακόμα θα χρειαστεί να απουσιάσουν από ένα ματς. Είναι ο Γκατσίνοβιτς, ο Αραούχο, ο Πινέδα, ο Ρότα, ο Χατζισαφί, ο Άμραμπατ και ο Ελίασον

Βεβαίως στα play offs οι κίτρινες της κανονικής περιόδου σβήνουν. Ωστόσο μέχρι τότε υπάρχουν για την ΑΕΚ τέσσερα ματς συν αυτό με τον Ατρόμητο για το οποίο εκκρεμεί η έφεση. Και τα δυο εξ αυτών, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.