Θετικό αποτέλεσμα και προβάδισμα για τη δεύτερη θέση ψάχνει η Εθνική κόντρα στην Ολλανδία

Τάσος Μπακασέτας

i

© Intime

Θετικό αποτέλεσμα και προβάδισμα για τη δεύτερη θέση ψάχνει η Εθνική κόντρα στην Ολλανδία

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:54 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 07.09.2023

Η Εθνική Ελλάδας θα κοντραριστεί με την Ολλανδία στο Philips Stadium (7/9, 21:45), με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα φέρει το κατάλληλο βαθμολογικό προβάδισμα.

Επιστροφή στην δράση για την Εθνική Ελλάδας, η οποία δίνει τον δικό της «τελικό» στον δρόμο για το Euro 2024!

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ολλανδία στο Philips Stadium (7/9, 21:45), στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης. Άπαντες στο «στρατόπεδο» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στην Εθνική σε ότι αφορά τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Η επίσημη αγαπημένη προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα στη Γαλλία (1-0), σε ένα ματς που η Ελλάδα αποδείχτηκε αρκετά ανταγωνιστική, ενώ από την άλλη οι «Οράνιε» την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησαν εύκολα του Γιβραλτάρ με 3-0. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική βρίσκεται ήδη στο +3 από την Ολλανδία στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής τα χαρτιά του, ωστόσο φαβορί για τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Μαυροπάνου φαντάζει ο Παναγιώτης Ρέτσος, ενώ στο δεξί άκρο θα αγωνιστεί ο Ρότα, λόγω της θλάσης που υπέστη ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Στην αντίπερα όχθη, οι Ολλανδοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Γκράφενμπερχ, ο οποίος δεν θέλησε να βρεθεί στην εθνική του ομάδα μετά τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ένα 24ωρο πριν από τη σέντρα, ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα για να φύγει με νίκη, ενώ παράλληλα στάθηκε και στις επιλογές του για την αναμέτρηση.

«Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι- κλειδί. Δεν νομίζω ότι θα έρθει το τέλος αν δεν κερδίσουμε, αλλά εφόσον το καταφέρουμε θα έχει τεράστιο αντίκτυπο για την ομάδα. Αν με ρωτάγατε στην κλήρωση της Φρανκφούρτης, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σκούρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να κερδίσουμε παιχνίδια. Αν αύριο νικήσουμε θα είναι ένα τεράστιο βήμα. Ξέραμε από την αρχή ότι ο όμιλος είναι Γαλλία - Ολλανδία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολλανδία: Φλέκεν, Ντάμφρις, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Ακέ, Ντε Γιονγκ, Ντε ρον, Μπεργχάους, Μάλεν, Χάκπο, Βέγκχορστ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Παυλίδης.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)