Ο Κούμαν κατηγορεί τη Μπαρτσελόνα για τον τραυματισμό του Ντε Γιονγκ

Ντε Γιονγκ

i

© Intime

Ο Κούμαν κατηγορεί τη Μπαρτσελόνα για τον τραυματισμό του Ντε Γιονγκ

Κώστας Τόπας 10:09 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 11.06.2024

Ο Ρόναλντ Κούμαν κατηγόρησε την Μπαρτσελόνα για τον τρόπο διαχείρισης του  Φρένκι ντε Γιονγκ, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός αποστολής των «οράνιε» για το Euro 2024.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, προπονητής της Ολλανδίας, εξήγησε μετά τη φιλική νίκη με την Ισλανδία (4-0) πώς αποφάσισε ότι ο παίκτης της ΜπαρτσελόναΦρένκι ντε Γιονγκ, θα άφηνε οριστικά την ομάδα για το Euro 2024 λόγω του τραυματισμού στον αστράγαλο που κουβαλούσε εδώ και μήνες. Ο Ολλανδός τεχνικός κατηγόρησε την Μπαρτσελόνα για τον τρόπο διαχείρισης της με τον 27χρονο μέσο.

«Το αποφασίσαμε τις τελευταίες ώρες. Θεωρήσαμε ότι ο Φρένκι ντε Γιονγκ, δεν θα είναι σε φόρμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Είχε ιστορικό με αυτόν τον τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο και δεν ενδείκνυται να ρισκάρει. Ο σύλλογός του πήρε ρίσκα στο παρελθόν και τώρα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα», είπε ο πρώην παίκτης και προπονητής της Μπάρτσα.

Το δίλημμα του Σάουθγκεϊτ να χωρέσει μια επίθεση 186 τερμάτων στην Αγγλία!
EURO 2024

08:49 - 11.06.2024

Το δίλημμα του Σάουθγκεϊτ να χωρέσει μια επίθεση 186 τερμάτων στην Αγγλία!

Οι Κέιν, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν, Σάκα, Πάλμερ, Γουότκινς και Μπόουεν πρωταγωνίστησαν αυτή τη σεζόν με τις ομάδες του και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να ολοκληρώσει το επιθετικό παζλ των «Τριών Λιονταριών» στο Euro.

Ο ίδιος ο Ντε Γιονγκ έχει ήδη επισημάνει αυτή την πρόωρη επιστροφή του δεύτερου από τους τρεις τραυματισμούς που υπέστη αυτή τη σεζόν στον δεξιό του αστράγαλο. «Τη δεύτερη φορά ίσως άρχισα να παίζω πολύ νωρίς και ο τραυματισμός ήταν ακόμα στο κεφάλι μου», εξομολογήθηκε.

Ο μέσος των «μπλαουγκράνα» αναφερόταν στην επιστροφή μετά τον δεύτερο τραυματισμό του. Τραυματίστηκε στο Σαν Μαμές στο πρωτάθλημα κόντρα στην Μπιλμπάο στις 3 Μαρτίου (διάστρεμμα του έξω πλάγιου συνδέσμου του δεξιού του αστράγαλου στο 25ο λεπτό) και έπαιξε ξανά στο Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν στις 10 Απριλίου (75'). Αφού έπαιξε και στον επαναληπτικό αγώνα στις 16, αγωνίστηκε και στο «Clásico» στις 21 Απριλίου, όταν ο αστράγαλός του δεν άντεξε με αποτέλεσμα να μπει ξανά στα «πιτς».

Ο Ντε Γιονγκ τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο στις 23 Σεπτεμβρίου στο 36ο λεπτό του Μπαρτσελόνα-Θέλτα. Έπειτα, υπέστη μια κνημοπερονική σύνδεσμωση που τον κράτησε εκτός για ενάμιση μήνα.