Ολλανδική αστυνομία: «Συνελήφθησαν οπαδοί της ΑΕΚ στο Άμστερνταμ»

Ολλανδική αστυνομία: «Συνελήφθησαν οπαδοί της ΑΕΚ στο Άμστερνταμ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:59 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 15.12.2023

Η αστυνομία του Άμστερνταμ ανακοίνωσε τρεις συλλήψεις Ελλήνων οπαδών στο περιθώριο της αναμέτρησης του Άγιαξ με την ΑΕΚ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Σε 147 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Άμστερνταμ στο πλαίσιο του αγώνα του Άγιαξ με την ΑΕΚ για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Συγκεκριμένα οι οπαδοί του Άγιαξ προκάλεσαν επεισόδια με επίκεντρο τον βανδαλισμό του μετρό, κάτι που έφερε και την παρέμβαση της αστυνομίας. Μετά από λίγη ώρα η ομάδα οπαδών του Άιαντα συνελήφθη και παρέμεινε υπό κράτηση μετά το τέλος του αγώνα. 

Η υπόλοιπη εξέδρα μάλιστα ως ένδειξη διαμαρτυρίας τοποθέτησε τα πανό ανάποδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο τρεις από αυτές τις συλλήψεις αφορούν οπαδούς της Ένωσης. Μάλιστα ο τρίτος συνελήφθη συνελήφθη από την ολλανδική αστυνομία μετά από επεισόδιο που υπήρξε με σεκιούριτι του γηπέδου. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: 

«Σημειώθηκε επεισόδιο στην κερκίδα των φιλοξενούμενων περίπου στις 21:30 (σ.σ. 22:30 ώρα Ελλάδας) μετά από παρέμβαση σεκιούριτι για τη χρήση λέιζερ από Έλληνες οπαδούς. Τρεις υπάλληλοι της ασφάλειας δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν. Θα καταθέσουν γι’ αυτό σύντομα. 

Κωσταβάρας: «Το πρόσημο της ΑΕΚ από την παρουσία της στην Ευρώπη είναι θετικό»
EUROPA LEAGUE

01:35 - 15.12.2023

Κωσταβάρας: «Το πρόσημο της ΑΕΚ από την παρουσία της στην Ευρώπη είναι θετικό»

Το δικό του σχόλιο για την αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ κατέθεσε ο διευθυντής του Sportal, Σωτήρης Κωσταβάρας, από τα δημοσιογραφικά του «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», συνοψίζοντας και τη γενικότερη πορεία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στην Ευρώπη.

Η αστυνομία μπόρεσε να συλλάβει έναν ύποπτο για την επίθεση αμέσως μετά τον αγώνα. Παράλληλα, δύο ακόμη Έλληνες οπαδοί συνελήφθησαν για κατάσταση μέθης σε δημόσιο χώρο. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις».