Φαν'τ Σχιπ: «Αξίζαμε την πρόκριση, η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου»

Τζον Φαν'τ Σχιπ

i

©intime

Φαν'τ Σχιπ: «Αξίζαμε την πρόκριση, η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου»

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:40 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 15.12.2023

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής και νυν του Άγιαξ, Τζον Φαν'τ Σχιπ τόνισε πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση.

Η ελλιπής ΑΕΚ πήγε στο Άμστερνταμ με στόχο έστω την ισοπαλία κόντρα στον Άγιαξ για να πάρει την 3η θέση στον όμιλο του Europa League και να συνεχίσει στο Conference League αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1 και λέει «αντίο» στην Ευρώπη για φέτος, στρέφοντας την προσοχή της αποκλειστικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο πλέον. 

Ο Ακπομ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις στο 4' και ναι μεν ο Λιβάι Γκαρσία ισοφάρισε άμεσα για την Ένωση (11'), ο Αίαντας πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Τέιλορ στο 20'. Το μετέπειτα τελικό σκορ διαμόρφωσε και πάλι ο Άκπομ στο 56', σε μία φάση όπου ο γκολκίπερ Αθανασιάδης υπέπεσε σε λάθος και έτσι ο αντίπαλος φορ κατάφερε να βρει δίχτυα.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο πρώην προπονητής της Εθνικής και νυν του Άγιαξ, Τζον Φαν'τ Σχιπ, χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη - πρόκριση του Αίαντα επί της ΑΕΚ, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

«Ποτέ δεν ξέρεις πριν το ματς πώς θα πάνε τα πράγματα. Ξέραμε ότι θα κάναμε κάποιες αλλαγές λόγω απουσιών. Όσοι έπαιξαν τα πήγαν καλά. Προηγηθήκαμε, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε. Παρ’ όλο που η ΑΕΚ είχε τη μπάλα, εμείς είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Μας άξιζε και πήραμε την πρόκριση. Ο μέσος όρος ηλικίας μας ήταν 21 ή 22 χρόνια. Το να παίζουν αυτά τα ματς αυτά αποκτούν εμπειρίες και μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά», δήλωσε αρχικά ο Φαν'τ Σχιπ. 

Κωσταβάρας: «Το πρόσημο της ΑΕΚ από την παρουσία της στην Ευρώπη είναι θετικό»
EUROPA LEAGUE

01:35 - 15.12.2023

Κωσταβάρας: «Το πρόσημο της ΑΕΚ από την παρουσία της στην Ευρώπη είναι θετικό»

Το δικό του σχόλιο για την αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ κατέθεσε ο διευθυντής του Sportal, Σωτήρης Κωσταβάρας, από τα δημοσιογραφικά του «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», συνοψίζοντας και τη γενικότερη πορεία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρώην προπονητής της Εθνικής ανέφερε: «Παρακολουθώ έστω και από απόσταση το ποδόσφαιρό σας. Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου και αναπολώ αυτές τις ημέρες που πέρασα στη χώρα σας».