Ο 17χρονος Χάτο «έσπασε» ιστορικό ρεκόρ κόντρα στην ΑΕΚ

Χάτο & Λιβάι Γκαρσία

i

Intime

Ο 17χρονος Χάτο «έσπασε» ιστορικό ρεκόρ κόντρα στην ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 11:22 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 15.12.2023

Ο Τζορέλ Χάτο έγραψε ιστορία κόντρα στην ΑΕΚ φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, σε ηλικία 17 ετών και 282 ημερών.

Ο Άγιαξ ήταν αυτός ο οποίος πήρε το εισιτήριο για το Conference League, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1. Ενας εκ των πρωταγωνιστών για τους Ολλανδούς, ήταν ο Τζορέλ Χάτο, ο οποίος μπορεί να μην έχει ενηλικιωθεί ακόμα αλλά ξεκίνησε βασικός σε ένα τέτοιο ματς κρίσιμου χαρακτήρα, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Από μικρός στα βαθιά

Ο νεαρός στόπερ, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού λόγω απουσίας του Στίβεν Μπέργκουαϊν. Και μάλιστα το έκανε όντας 17 ετών και 282 ημερών. Ποτέ άλλοτε νεότερος παίκτης σε ολλανδική ομάδα δεν ξεκίνησε ως αρχηγός σε ευρωπαϊκό αγώνα. Ο Χάτο έδωσε τον 38ο αγώνα του στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ με αντίπαλο την ΑΕΚ. Τη φετινή σεζόν, ο 17χρονος στόπερ δεν έχει χάσει λεπτό από την ομάδα του Άμστερνταμ

Ονειρό του να γίνει «κανονιέρης»

Ο Χάτο βρίσκεται σε μια θεαματική εξέλιξη και συσσωρεύει το ένα highlight μετά το άλλο. Η αρχηγία ήταν το αποκορύφωμα. «Το άκουσα από τον Τύπο», γέλασε μπροστά στην κάμερα του ESPN. «Δεν το είχα ακούσει από τον ίδιο τον προπόνητή, αλλά του έγινε μια ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου και της απάντησε. Ήταν μια ωραία στιγμή».

«Όταν το άκουσα από τον προπονητή το κατάλαβα, σκέφτηκα: Εντάξει, ωραία που πήρες το περιβραχιόνιο. Αλλά πρέπει απλώς να κάνεις αυτό που κάνεις πάντα. Και το έκανα και σήμερα».

Ο ανερχόμενος αστέρας του Άγιαξ, Τζορέλ Χάτο αποκάλυψε ότι το όνειρό του να ακολουθήσει μια μέρα τον Γιούριεν Τίμπερ εξασφαλίζοντας μια μεταγραφή στην Άρσεναλ έπειτα από τη μετακίνηση του συμπατριώτη του αυτό το καλοκαίρι. «Σε κάθε περίπτωση, η μεταγρφή στην Άρσεναλ ήταν υπέροχη για αυτόν. Είναι και το όνειρό μου να κάνω μια μέρα μια τέτοια μεταγραφή. Αλλά συνειδητοποιώ ότι έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου». 

Άμραμπατ: «Επειδή έχασα την μπάλα στο τρίτο γκολ ο Αλμέιδα με αντικατέστησε, είναι αυστηρός»
EUROPA LEAGUE

10:46 - 15.12.2023

Άμραμπατ: «Επειδή έχασα την μπάλα στο τρίτο γκολ ο Αλμέιδα με αντικατέστησε, είναι αυστηρός»

Ο Νορντίν Άμραμπατ μιλώντας στο «ESPN» μετά το τέλος του αγώνα με τον Άγιαξ στάθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις αλλά και στην απόφαση του Ματίας Αλμέιδα να τον αντικαταστήσει στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το τρίτο γκολ του Αίαντα.

Η Άρσεναλ θα μπορούσε να προσπαθήσει να δελεάσει τον Ολλανδό αμυντικό στο βόρειο Λονδίνο με την υπόσχεση ενός επικερδούς συμβολαίου. Ο Χάτο εξακολουθεί να είναι σε όρους νεανικής ηλικίας στον Άγιαξ, με το τρέχον συμβόλαιό του να λήγει τον Ιούνιο του 2025. Ενώ ο Αίαντας είναι πρόθυμος να του προσφέρει μια καλύτερη συμφωνία, οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν το ερχόμενο καλοκαίρι να ρίξουν στο τραπέζι μια δελεαστική πρόταση για να τον αποκτήσουν.