Τα είδε όλα, αλλά Ποντένσε και Ελ Κααμπί «καθάρισαν» για τον Ολυμπιακό!

Τα είδε όλα, αλλά Ποντένσε και Ελ Κααμπί «καθάρισαν» για τον Ολυμπιακό!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:56 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:13 - 25.02.2024

Του έβαλε δύσκολα ο Αστέρας, αλλά ο Ολυμπιακός τον έφερε τούμπα! Οι Αρκάδες κατάφεραν προηγηθούν στο 45' με τον Γιαμπλόνσκι, αλλά τα... μαγικά του Ποντένσε και οι εκτελέσεις του Ελ Κααμπί (79' πεν., 87') έφεραν την ανατροπή για τους Πειραιώτες, με τον Μεντιλίμπαρ να σημειώνει την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς στον πάγκο

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-1), όμως για καλή του τύχη είχε τη βοήθεια από τον πάγκο. Σε πρώτο χρόνο ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε δύο τέρματα και έφερε την ανατροπή της ομάδας του, στο ματς της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Σε εξαιρετική μέρα και ο Ποντένσε, ο οποίος συνέβαλε επίσης τα μέγιστα με τα... μαγικά του, στη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το προβάδισμα από νωρίς. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου, όμως απέναντί τους βρισκόταν μία ομάδα που δεν άφηνε κενούς χώρους. Κάπως έτσι, οι πλειονότητα των ευκαιριών ερχόταν κατά κύριο λόγο από προσπάθειες εκτός περιοχής. Ο Ολυμπιακός έφτασε και στο προβάδισμα, ωστόσο το πλασέ του Ναβάρο (6’) που κατέληξε στα δίχτυα ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απάντηση του Αστέρα ήρθε από τον Μάντζη, με τον Πασχαλάκη να σταματάει την προσπάθειά του πάνω στη γραμμή, στο 39’. Λίγο αργότερα ο Ναβάρο σκόραρε ξανά (42’), εντούτοις αυτή τη φορά η προσπάθειά του βρήκε το χέρι του Ιμπόρα και το γκολ ακυρώθηκε. Τελικά το προβάδισμα πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στο 45ο λεπτό, όταν ο Γιαμπλόνσκι υποδέχτηκε την ασίστ του Ρεγκίς και με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. 

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο (Μέσα Τσικίνιο, Βέζο, Ποντένσε αντί των Έσε, Μπιανκόν, Καμπράλ), ελπίζοντας σε ένα γρήγορο γκολ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυκλοφορεί μπάλα, εντούτοις τα λάθη ήταν πολλά. Απεναντίας, ο Αστέρας ήταν άψογος - όπως και στο πρώτο μέρος - ανασταλτικά και δεν επέτρεπε τον αντίπαλό του να πατήσει εύκολα περιοχή. Μεγάλη στιγμή δεν ήρθε μέχρι το 75'. Σε εκείνο το σημείο ήρθε το γκολ του Ελ Κααμπί - που πέρασε ως αλλαγή - το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ωστόσο, ο Καρμόνα νωρίτερα μάρκαρε τον Ποντένσε - επίσης αλλαγή - και με παρέμβαση του VAR, ο Φωτιάς έδειξε πέναλτι. Αυτό εκτέλεσε εύστοχα ο Μαροκινός σέντερ φορ, ο οποίος στο 77’ έκανε το 1-1. Ο ίδιος ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη λύση για τους Πειραιώτες, αφού μετά από εξαιρετική ασίστ του Όρτα πλάσαρε εύστοχα για το 2-1. Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο αμφότερες οι ομάδες έψαξαν το γκολ, δίχως καμία να το πετύχει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το ροτέισον ήταν απαραίτητο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά από ένα πολύ κουραστικό πρόγραμμα με Ευρώπη και ντέρμπι. Εντούτοις σε αυτό αποτυπώθηκε η έλλειψη χημείας μεταξύ ποδοσφαιριστών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως αυτοί δεν τα πήγαν καλά μεμονωμένα. Με την είσοδο των Ποντένσε και Ελ Κααμπί η ρότα άλλαξε δραματικά και ο Ολυμπιακός πήρε το πολυπόθητο τρίποντο.

MVP:

Δεν τίθεται ζήτημα! Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει επιστρέψει για τα καλά και αυτό φαίνεται σε κάθε του ματς πλέον. Ο Μαροκινός σκόραρε τα δύο τέρματα της ομάδας του, ενώ έτρεχε ασταμάτητα για να διεκδικήσει μπαλιές, ακόμα και στο κέντρο. Ενεργητικός, δραστήριος τελικά δικαιώθηκε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Το τέσσερα στα τέσσερα έκανε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο πάγκο του Ολυμπιακού. Νίκη με τη Φερεντσβάρος μέσα και έξω (1-0 και 0-1), θρίαμβος στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ (1-4) και μία δύσκολη επικράτηση το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Έσε, Ιμπόρα, Όρτα, Καμπράλ, Φορτούνης, Ναβάρο

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλος, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Αλάγκμπε, Σίτο, Ζουγλής, Κρέσπι, Μάντζης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: