Ο αλάνθαστος κύριος Κάρμο!

Νταβίντ Κάρμο

i

©Intime

Ο αλάνθαστος κύριος Κάρμο!

Ο Πορτογάλος έκανε μόλις ένα λάθος στον αγώνα με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη…

Τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός θέλησε να ενισχυθεί αρκετά και προχώρησε στην απόκτηση οκτώ ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Νταβίντ Κάρμο, ο οποίος αποκτήθηκε από την Πόρτο υπό τη μορφή δανεισμού.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της άμυνας των «ερυθρόλευκων», αφού έχει καταφέρει να «στρώσει» κατά πολύ την κατάσταση και χαρακτηριστικό είναι πως από την ημέρα που ήρθε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην ομάδα, με τον Κάρμο στόπερ οι Πειραιώτες έχουν δεχτεί σε τέσσερα ματς μόλις ένα γκολ και αυτό από τον ΠΑΟΚ σε μία φάση στην οποία υπάρχουν σοβαρές «φωνές» για τον τρόπο που επετεύχθη.

Απέναντι στη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη ο Κάρμο ίσως και να πραγματοποίησε την καλύτερή του, μέχρι τώρα, εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σε έναν ολόκληρο αγώνα με τους γηπεδούχους να πιέζουν όσο μπορούν το τελευταίο 20λεπτο μήπως και κατάφερναν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, ο Πορτογάλος στόπερ έχει κάνει μόλις ένα λάθος!

Συγκεκριμένα, το πρώτο του λάθος ήταν στο 88' όταν του έφυγε ο παίκτης του στα πλάγια, μπροστά από τον πάγκο του Ολυμπιακού, και δεν μπόρεσε να τον «κόψει». Βέβαια ήταν μία φάση στην οποία δε δημιουργήθηκε κίνδυνος για την ομάδα. Επίσης είχε μόλις μία χαμένη μονομαχία και αυτή ήταν στο 41'. Πάλι προς τα πλάγια του γηπέδου, στ' αριστερά και έξω από τη μεγάλη περιοχή. Όταν διεκδίκησε ψηλά την μπάλα και δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις του αγώνα ο Κάρμο κέρδισε τις μονομαχίες, ενώ δεν είχε λάθη ούτε στις μεταβιβάσεις του, αλλά ούτε και στις παρεμβάσεις του!

Το εξίσου τρομερό όμως του Κάρμο είναι πως τα διωξίματά του δεν είναι στο... πουθενά και όπου φύγει-φύγει η μπάλα, αλλά ο υψηλόσωμος αμυντικός του Ολυμπιακού όποτε σηκώνεται στον αέρα για να κερδίσει μία μονομαχία με το κεφάλι, το διώξιμό του είναι και μία νέα πάσα για την ομάδα! Διότι η μπάλα πηγαίνει σχεδόν πάντα σε συμπαίκτη του και έτσι βοηθάει στην ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων», από τη στιγμή που δε δίνει εύκολες μπάλες στον αντίπαλο και παράλληλα δεν κάνει την μπάλα διεκδικήσιμη.