Χάνει βασικό της εξτρέμ η Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα ματς με τον Ολυμπιακό!

Χάνει βασικό της εξτρέμ η Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα ματς με τον Ολυμπιακό!

Γιώργος Σακελλαρίου 22:48 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:34 - 24.02.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα στερηθεί στους αγώνες με τον Ολυμπιακό τον εξτρέμ Γιόνας Μαλέντε, ο οποίος τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ζημιά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο 24χρονος εξτρέμ Γιόνας Μαλέντε τραυματίστηκε στο ντέρμπι του Σαββάτου με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι «γαλοζοκίτρινοι» νίκησαν 1-0 και παρέμειναν στην κορυφή, αλλά χάνουν για τους αγώνες με τους Πειραιώτες στις 7 και 14 Μαρτίου τον Μαλέντε.

Ο Ισραηλινός εξτρέμ με ύψος 1,88 τραυματίστηκε στο 39’ οπότε κι αντικαταστάθηκε, εξαιτίας προβλήματος στον τετρακέφαλο. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ, ο Μαλέντε θα λείψει αρκετές εβδομάδες. Δεδομένα, δεν θα είναι παρών στον αγώνα στο Φάληρο, ενώ δεν εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα προλάβει τη ρεβάνς.

Ο Μαλέντε, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη από τη βελγική Μαλίν, θα υποβληθεί την Κυριακή σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

Οι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, παράλληλα, στο ντέρμπι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, σήκωσαν ένα πανό με μήνυμα… πολέμου. Στις θύρες 10-11 του γηπέδου, υψώθηκε ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναφερόταν: «Για χάρη μιας σημαίας, οι άνθρωποι ζουν και πεθαίνουν».

Μία φράση την οποία αποδίδουν στον Μπέντζαμιν Ζεέβ Χερζλ, Ούγγρο δημοσιογράφο και συγγραφέα, ο οποίος όμως είχε εβραϊκή καταγωγή και θεωρείται ιδρυτής του κράτους του Ισραήλ. Ο τελευταίος το 1895 είχε αναφέρει σε επιστολή του στον βαρόνο Χιρς, έναν πάμπλουτο Ισραηλινό τραπεζίτη, ο οποίος χρηματοδότησε, μάλιστα, πολλά έργα στη Θεσσαλονίκη, το εξής:

«Μπορείτε να ρωτήσετε κοροϊδευτικά: “Μια σημαία; Τι είναι; Ένα ξύλινο κοντάρι με ένα κομμάτι ύφασμα;”

Όχι κύριε, μια σημαία είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Για μια σημαία, οι άνθρωποι ζουν και πεθαίνουν. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μόνο πράγμα για το οποίο είναι διατεθειμένοι να πεθάνουν κατά μάζα, αν έχουν εκπαιδευτεί να το κάνουν».

Στις εξέδρες τους, επίσης, οι οπαδοί της Μακάμπι είχαν αφήσει διάφορα καθίσματα κενά για τον αριθμό των νεκρών στον πόλεμο.