Ολυμπιακός Β’: Το κάλυψε και… ανεβαίνει!

Ο Ελ Αραμπί στο Ολυμπιακός Β' - Διαγόρας

i

© Intime

Ολυμπιακός Β’: Το κάλυψε και… ανεβαίνει!

Μόλις επτά αγωνιστικές χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να έχει θετικό πρόσημο στο βαθμολογικό πίνακα της Super League 2…

Η φετινή σεζόν για τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και αυτό, γιατί άρχισε με δυσκολίες του… πρόσφατου παρελθόντος. Μέχρι πέρσι οι δεύτερες ομάδες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν υποβιβάζονταν από την Superleague 2. Αυτό, όμως, τώρα πλέον δεν ισχύει, υποβιβάζονται κανονικά και οι «ερυθρόλευκοι» από την αρχή αντιμετώπισαν μία μεγάλη πρόκληση.

Αυτήν των μείον δέκα βαθμών που είχαν από τιμωρίες της προηγούμενης σεζόν. Τα ματς με Καλλιθέα και Κηφισιά πέρσι δεν ολοκληρώθηκαν. Ο Ολυμπιακός Β' είχε κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για τις διαιτητικές αποφάσεις, είδαμε φοβερά πράγματα, ωστόσο αυτό, έφερναν το -10 για την επόμενη σεζόν. Τι σήμαινε αυτό για τον Ολυμπιακό Β’ της σεζόν 2023-24; Πως θα έπρεπε να αρχίσει τις υποχρεώσεις του έχοντας -10 βαθμούς!

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα με την ομάδα του και τον Γιάννη Μανιάτη πάντα στο πλευρό τους, κατάφεραν αυτό το -10 να το «εξαφανίσουν» μέσα στις πρώτες επτά αγωνιστικές! Μετά τη νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός Β' με 1-0 επί του Διαγόρα, κατάφερε να έχει θετικό πρόσημο στο βαθμολογικό πίνακα και είναι πλέον στους 2 βαθμούς. Επί της ουσίας δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μαζέψει 12 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως αν δεν είχαν την αφαίρεση βαθμών, θα ήταν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος! 

Για την... ιστορία, πάντως, τώρα ο Ολυμπιακός Β' έχει να παίξει μέσα στο Αιγάλεω. Εκεί όπου ουσιαστικά πέρσι ξεκίνησαν όλα, όταν είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ των «ερυθρόλευκων» με ανύπαρκτο οφσάιντ και μετά ακολούθησαν οι αποχωρήσεις με Καλλιθέα και Κηφισιά. Ο Ολυμπιακός Β’ πάντως, μόνο κέρδη έχει να παρουσιάσει φέτος.

Με πολλούς παίκτες του να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, να αναζητούν την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα, αλλά και δίνοντας χρόνο σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο στην ομάδα του Μαρτίνεθ. Όπως οι Ελ Αραμπί, Ρίτσαρντς που είδαμε να αγωνίζονται το Σάββατο κόντρα στον Διαγόρα